向CEO們發出警告...小心行事、後果自付

政治正確

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
公司內有籃絲可以起返啲黃底!

回覆 引用 TOP

那些曱甴不是protesters, 是rioters

回覆 引用 TOP

睇到啦,完全無人權自由

附件

46B13570-EAA4-4044-8ED2-4E02D093994B.jpeg(208.88 KB)

2019-8-22 09:53 AM

6C60E32D-650D-446E-8628-D03025FF2198.jpeg(199.45 KB)

AFF320CB-9F45-4657-AD2D-D13DC7CEFBC8.jpeg(213.43 KB)

3C4AC52E-439E-4E9B-B842-A310C1502931.png(480.2 KB)

A1DAD1CE-0FF4-4F8A-9B3A-14825467AB61.jpeg(128.25 KB)

我要真曱甴(粗皮D),我要真炒魷,我要真乞米。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 沙頭角原住民 於 2019-8-22 01:07 AM 發表

建議全港蟑螂(文雅D)辭工,由教師開始

我要真罷工,我要真罷課
罷課,咪卵讀囉,反正讀完思維都係智障一個!

回覆 引用 TOP

唔好辭職呀, 公司好大鑊架, 老細實求你哋留低, 升職加人工架. 唔信, 試下咪知囉.

回覆 引用 TOP

罷工不如辭工, 罷課不如退學!
唔好咗住工作崗位及學位!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tinghoyin 於 2019-8-22 09:40 AM 發表

睇到啦,完全無人權自由
原來用公司資源以公司名義表明個人政治立場叫人權同自由。

深圳東部華僑城機動遊戲最少意外六死十傷

悠悠長長繼續前航不懂去驚怕 荊荊棘棘通通斬去不必多看它
利益集團主導下,中國已經沒有希望

回覆 引用 TOP

一班讀屎片既專業人仕,走去支持班暴徒,影衰曬

細公司好多7月就已經出通告,話不可對外係工作會面以公司名義討論政治

就算係偏黃的老版亦唔容許。自由淩架於其他人就唔係叫自由,叫挷架。

深圳東部華僑城機動遊戲最少意外六死十傷

悠悠長長繼續前航不懂去驚怕 荊荊棘棘通通斬去不必多看它
利益集團主導下,中國已經沒有希望

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 戰鬥格女藝員 於 2019-8-22 08:35 AM 發表

中國冇民主 , 冇道德

難怪全世界都睇唔起 d 中國人

人均 gdp 全球排第 85 位 , 窮到燶

人口急劇老化 , 出生率全球最低之一

又收唔返台灣
淨係睇你寫呢啲嘢都知你係只井底蛙,好心你去出面水塘游下啦!

吓, 我公司CEO叫 狸渣承, 一啲都無收過北京指令喎, 反而叫同事唔好多口, 好易比黑衣人打都圍....你識幾多個CEO呀?!

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。