• 瀏覽: 41,473
  • 回覆: 180
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 faip 於 2019-8-22 03:54 AM 發表

香港人寵壞咗,以為經濟好係老馮
請諗清楚,所有嘢都係阿爺俾你
阿爺唔同香港做生意,唔放寬旅遊業
香港人乞食啦,依家個天要收返曬所有嘢,唔怪得人
香港人唔捱下,係唔會知錯 ...
香港正常人知道問題係邊,系d黃屎暴徒有屋企養,以為自己好掂,等佢老豆老母俾人炒埋就知道乜係67咯

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
公司policy 
不like可以resign

支持中國
支持依法
支持執法
愛黨愛國愛港

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 colorpencil 於 2019-8-22 01:15 發表

其實係唔係的老師唔想返工,所以教學生罷課⋯⋯
你突破盲腸了😂

回覆 引用 TOP

可否補返條link ?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 煙hai 於 2019-8-22 12:30 AM 發表

As anti-government protests in Hong Kong intensified this month, KPMG issued a directive to its employees in the city: Don’t speak on behalf of the company in public. It went on to say that the firm s ...
為左錢

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 starbug 於 2019-8-22 05:30 AM 發表

叫咗班死曱甴返去上堂成幾個月啦, 讀多啲書咪唔會寫錯字囉。
係架, 我見D馬路噴油成日錯字, 仲話大學生喎, 都唔知考試點合格, 定係其實D老師都唔識寫? 最簡單中文唔合格, 原來而家都可以升大學

引用:
原帖由 愛炫美樓奴 於 2019-8-22 02:13 AM 發表

三罷咋,佢地邊敢辭工?咪又好似隻狗咁賴響度
支持四罷,佢地既人生都罷埋,叫做罷L就!

回覆 引用 TOP

四大佔領中國審計市場的60%份額, 利潤超多, 難道要表態支持暴徒? 就算沒有利害關係, 一個有良心的人都會譴責暴徒的暴行。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 黑衣人暴徒 於 2019-8-22 02:53 AM 發表

罷出糧
叫公司會計發薪日前罷工

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 沙頭角原住民 於 2019-8-22 01:07 AM 發表

建議全港蟑螂(文雅D)辭工,由教師開始

我要真罷工,我要真罷課
我建議班閪佬直接去大海邊自焚啦,燒到差唔多再去跳海,死都死遠啲,眼冤

回覆 引用 TOP

有咩問題? 要發表政見請用個人名義,唔好借公司個名。

引用:
原帖由 Lexicon123 於 2019-8-22 05:08 AM 發表

If you don’t like your job, you should quit. If you don’t like your country, you should leave. Respect the rule of law. Don’t do anything at other’s cost.
Well said

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 煙hai 於 2019-8-22 12:30 AM 發表

As anti-government protests in Hong Kong intensified this month, KPMG issued a directive to its employees in the city: Don’t speak on behalf of the company in public. It went on to say that the  ...
都話之Big 4 支持暴徒的言論是假的,暴徒最喜歡詐騙

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 沙頭角原住民 於 2019-8-22 01:07 AM 發表

建議全港蟑螂(文雅D)辭工,由教師開始

我要真罷工,我要真罷課
X2……

回覆 引用 TOP

引用:

As anti-government protests in Hong Kong intensified this month, KPMG issued a directive to its employees in the city: Don’t speak on behalf of the company in public. It went on to say that the  ...
“否則後果自”.......扮愛國中國人的中文,出類拔萃

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]