• 瀏覽: 63,861
  • 回覆: 557
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 boyboy168168 於 21/8/2019 11:01 發表

咪玩喇, 餐餐茶記都要50幾蚊, 有邊忽好左?
90年代 20-30蚊餐好開心架, D野食又好味~
基本上咩都貴!
2000年左右D野都好平!
係近10年D物價坐火箭咁!
茶記年年加幾蚊……DKLM

馬太 6:26 你們看那天上的飛鳥, 也不種, 也不收, 也不積蓄在倉裡, 你們的天父尚且養活他。 你們不比飛鳥貴重得多麼?
引用:
原帖由 MySamSam 於 2019-8-21 11:05 AM 發表

50蚊茶記就唔會食!! 好多平野食要自己搵!!
我唔中意食叮叮飯 果類

無計, 懶開, 唔中意帶飯, 中意去茶記坐下, 歎杯奶茶, 食物多少少選擇

fans 特色 :
1) 永遠向前看 , 有理想,  目光非常長遠
2) 所有講過某台 負面的都是'x手
3) 所有同意了某台 負面的post都是 x手 的friend
4) 人地講 a 台,  佢地一定講 b 台點點點 喇 , 扯開話題

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 占士係乜水 於 2019-8-21 10:10 AM 發表

但發覺最近香港生活好左好多!!!!

條街小左大陸人,食飯又便左,逢六日街上又小車,出街好舒服
尖沙咀海傍直情有80年代feel

如果黑社會黑警同暴徒都搞掂, 恆子上40000 冇難度 ...
無所謂,香港人大把錢,睇吓冼🉐️幾耐,一直食老本

引用:
原帖由 boyboy168168 於 2019-8-21 11:01 AM 發表

咪玩喇, 餐餐茶記都要50幾蚊, 有邊忽好左?
90年代 20-30蚊餐好開心架, D野食又好味~
唔好咁講全世界都通漲,90年代去泰國幾蚊港紙食一餐,果時邊有而家咁多人有能力去遊行?不如做返嘢人天生天養

香港剩下福佳

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lubu 於 2019-8-21 11:06 AM 發表

基本上咩都貴!
2000年左右D野都好平!
係近10年D物價坐火箭咁!
茶記年年加幾蚊……DKLM
係, 最仆街果條伯藍黑囉, 亂Q咁QE

fans 特色 :
3) 所有同意了某台 負面的post都是 x手 的friend
4) 人地講 a 台,  佢地一定講 b 台點點點 喇 , 扯開話題
引用:
原帖由 星臣 於 2019-8-21 11:07 AM 發表

唔好咁講全世界都通漲,90年代去泰國幾蚊港紙食一餐,果時邊有而家咁多人有能力去遊行?不如做返嘢人天生天養
90-2000 通漲都正常,  係果條伯藍黑亂Q 印銀紙, 攪到個個都受苦10年

fans 特色 :
引用:
原帖由 boyboy168168 於 2019-8-21 11:10 AM 發表

90-2000 通漲都正常,  係果條伯藍黑亂Q 印銀紙, 攪到個個都受苦10年
點會正常呀?90年代日本經濟衰退,97,科網股爆破,那一樣晤影響香港?

回覆 引用 TOP

好快放no pay leave

引用:
原帖由 毒果愛作文 於 2019-8-21 10:56 AM 發表

香港本來就係熱鬧既城市,你咁鍾意静,點解唔移民呢?
請九七後到香港的新移民遣返到大湾區,不要影響香港的人口生活原有生態,九七前的是自由經濟繁榮,九七後是計劃經濟繁榮,為了落實大湾區搶刧香港金融業,請九七後新移民返回計劃經濟區,不要逗留渔港影響生態。

食飯又便左⋯⋯唔便嘅話,你早就死咗啦。
引用:
原帖由 占士係乜水 於 2019-8-21 10:10 AM 發表

但發覺最近香港生活好左好多!!!!

條街小左大陸人,食飯又便左,逢六日街上又小車,出街好舒服
尖沙咀海傍直情有80年代feel

如果黑社會黑警同暴徒都搞掂, 恆子上40000 冇難度 ...

由始至終閣下的言論都虛無飄渺.一丁點實質證據也提供不出來.似夢囈多過舉證.
或者等你真有實證(或瞓醒)再來吧

回覆 引用 TOP

老實說,行街的確舒服左。

不過最終影響到資產市場。

出街食仲係貴, 舖租問題卦, 不過街市d菜我覺得平, 定係我太少行街市

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 占士係乜水 於 2019-8-21 10:18 AM 發表

一個付國毫

搞到無大陸人黎, 驚後果自負
一個林鄭搞到香港玩完

南無阿彌陀佛
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]