• 瀏覽: 17,912
  • 回覆: 139
  • 追帖: 6
引用:
原帖由 CCPEVE 於 2019-8-21 09:46 AM 發表

淋病+梅毒, 遲下仲有花柳
你又林病又梅毒, 身世真係坎坷

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 issactoast 於 2019-8-21 09:16 AM 發表

斬啦
你個apps嚇死宝宝咩... 以為下跌16.66呀...

支持警察嚴正執法!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 買大陸股等跳樓 於 2019-8-21 09:55 AM 發表

煤氣好多長硬fd屎
樓市夠多硬粉啦,要跌就跌架啦。

3號仔今日所有大行全部下調股價預測,範圍在14~16之間。不過,小弟認爲14元都要25倍P/E,得嗰2厘息,投資3號仔絕對系冇point.

之前仲好笑,d水軍話股息低姐,不過年年有紅股窩。但如果不升反跌,紅股有咩野用?“朝三暮四”、“左手右手”既道理都唔明?

引用:
原帖由 東邊日出西邊雨 於 2019-8-21 10:02 AM 發表

樓市夠多硬粉啦,要跌就跌架啦。

3號仔今日所有大行全部下調股價預測,範圍在14~16之間。不過,小弟認爲14元都要25倍P/E,得嗰2厘息,投資3號仔絕對系冇point.

之前仲好笑,d水軍話股息低姐,不過年年有紅股窩。但如果不升反跌,紅股有咩野用?“朝三暮四”、“左手右手”既道理都唔明? ...
我覺佢只值11元, 奈何去又唔跌

佢大陸生意點樣

霉氣

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 買大陸股等跳樓 於 2019-8-21 10:04 AM 發表

ching, 甘多好股,點解一定要投資一隻“高PE低潛力”既股呢?

非常之差 煤氣都搞到咁

回覆 引用 TOP

樓主又有貨? 樓主係咪無限金錢?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 whiskybase 於 2019-8-21 10:09 AM 發表

佢大陸生意點樣

其實ok

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 東邊日出西邊雨 於 2019-8-21 10:10 AM 發表

ching, 甘多好股,點解一定要投資一隻“高PE低潛力”既股呢?
玩開

引用:
原帖由 買大陸股等跳樓 於 2019-8-21 10:04 AM 發表

我睇過佢份中報表啦,

主要業務方面係無咩問題, 佔6成既內地業務仲有有低速增長,

呢份中報最大問題係佢分佔既聯/合營公司利潤下跌, 所以先跌咁多............

問題應該出係IFC上面, 上年有20億入賬, 今個半年應該食蛋

災自北方來, 有名襠遭殃, 先搞冧a股, 再搞冧冥幣,  連累港恒指, 仲想瀨外g, 5毛滿天飛, 當股民on9?

又曰: 莫道石人一隻眼, 貶值民幣天下反...
引用:
原帖由 買大陸股等跳樓 於 2019-8-21 10:14 AM 發表

玩開
勿與股票談戀愛
直接買1083好過啦

"最浪費金錢的方法,就是把它存起來"
"不懂借錢的人唔會發達,亂借錢的人很快破產"
"越跌越安全,越升越危險"
"cut loss short,let profit run"
"認清其假象,投入其中,在假象被公眾認識前退出遊戲"
"眾人恐懼,你應貪心,眾人貪心,你應恐懼"
引用:
原帖由 CCPEVE 於 2019-8-21 10:16 AM 發表

我睇過佢份中報表啦,

主要業務方面係無咩問題, 佔6成既內地業務仲有有低速增長,

呢份中報最大問題係佢分佔既聯/合營公司利潤下跌, 所以先跌咁多............

問題應該出係IFC上面, 上年有20億入賬, 今個半年應該食蛋 ...
唔計你成日去跳果間ifc減值,盈利都跌5.3%

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]