• 瀏覽: 13,196
  • 回覆: 105
  • 追帖: 4
引用:
原帖由 清晨外圍的賤嘴 於 2019-8-20 03:09 PM 發表

講真,如果香港政治穩定,就算到左2047年,一國兩制會一直持續落去。宜家繼續搞落去只會逼中央提前收番治權
大家盡快回到現實,不要攪死香港

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 swerner 於 2019-8-20 08:32 AM 發表

快D返大陸買樓,一定發
👍👍

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 郭肥包 於 2019-8-21 10:25 PM 發表

這句一針見血,可恨是大部分年輕人都是忠言逆耳:
「後生買不到樓,因為儲蓄既速度慢過通漲既速度!全因為美國佬QE印銀紙,但是可笑的是D廢青認賊作父」 ...
只是分析局勢,我零八年有朋友賣樓等跌,一等就等了十二年,
賣樓既錢已經租樓用得七七八八,樓價亦對比零八年升了三倍!
不單止樓價,衣食住行都升,
全因為美國佬不停QE印銀紙,通漲越升越勁!
當初賣樓,手上既現金,到今日連交首期都唔夠
認賊作父只是班廢青,邊個害到你有今日,邊個坐享其成?
自已思考下啦!

你要多謝你的敵人!
他使你更強,更能忍耐
處事更精密,更識得關心別人
更了解自已,更不再犯錯!

回覆 引用 TOP

問題係年青人儲錢速度,追吾上,美國的高速印銀紙機

回覆 引用 TOP

一日要用或者兌換美金,美國多多都換比您,只係怕您吾換

回覆 引用 TOP

又來,追唔切啦

引用:
原帖由 peimak 於 2019-8-21 09:57 PM 發表

乜美國嗰邊唔係??但睇唔到派咗俾啲平民喎!
你去美國D超市睇睇咪知囉

免責聲明:本人的內容及圖片並不打算向任何人提供任何資訊.並且不構成任何建議.儘管所有資料乃本人秉誠提供.並相信資料之來源可靠.也不表示本人保證任何資料均屬完整.可靠.準確.具時效或適用

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 樓上勇敢的主題 於 2019-8-22 12:24 AM 發表

又來,追唔切啦
所以一定唔可以持有現金,要買任何有價資產,最好是必須品,沒被炒到天價,有回報!

你要多謝你的敵人!
他使你更強,更能忍耐

回覆 引用 TOP

放心QE都唔關班曱甴事,因為佢地都無野做,就算有都好快比人炒eg:國泰曱甴,所以QE幾多都唔關佢地事

回覆 引用 TOP

上次係老美出事d QE錢流入香港,今次係黑衣人搞到GDP零,d錢流走哂

回覆 引用 TOP

又印銀紙,未買樓啲點算呢!

回覆 引用 TOP

樓價升速,吾夠印鈔機快

回覆 引用 TOP

容易印就唔使侵侵嘥咁多口水啦,注意減息唔係代表有QE印銀紙function.

Don't bother people for help without first trying to solve the problem yourself.

引用:
原帖由 awongyuk 於 2019-8-22 10:20 AM 發表

容易印就唔使侵侵嘥咁多口水啦,注意減息唔係代表有QE印銀紙function.
所以尾國使幾多錢都要攪亂香港和中國,目的就是大把人搶換美元,再印幾多都得

你要多謝你的敵人!
他使你更強,更能忍耐
引用:
原帖由 bbq323 於 2019-8-22 10:46 AM 發表

所以尾國使幾多錢都要攪亂香港和中國,目的就是大把人搶換美元,再印幾多都得
打將就梗係要令人地國家動蕩,唔團結,分化人地內部,再喺經濟,其他國家盟友群起聲討,制裁....但係老美本錢方面.......侵侵自己都仲有好多政敵,麻煩嘢纏身。我看來只係想虛張聲勢拖到大選完啫

Don't bother people for help without first trying to solve the problem yourself.

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]