• 瀏覽: 13,111
  • 回覆: 16
  • 追帖: 4
大家坐穩,超級通漲又來,你銀行的現金又要再縮水,被狂印既紙錢溝淡,購買力一跌再跌!
只有實物資產才能保住財產!黃金,物業,古董,名畫,才是資產實力保証

睇來這個經濟風暴是世界性而且持久!而且只是剛剛開始,有排攪

銀紙不停被印出來,這是問題精結,當人人手裡既紙錢數量多到可以買得起一千萬樓,樓價便可輕易超越一千萬
這是供求定律,是最基本的因素

由其是在樓房供應極度受限的地區,情況更明顯

自從沒有了金本位,銀紙隨意印,大家在銀行裡既錢不停被美國佬溝淡偷走,
後生買不到樓,因為儲蓄既速度慢過通漲既速度!全因為美國佬QE印銀紙
但是可笑的是D廢青認賊作父

你要多謝你的敵人!
他使你更強,更能忍耐
處事更精密,更識得關心別人
更了解自已,更不再犯錯!
熱賣及精選
政治來說,個班犯民流寇,根本完全無力對抗中共!而且中共經濟民生如日方中!
要趕走班犯民易如反掌!
香港仲有廿幾年便可回到一國一制,到時只會成為廣東省的一個市
房價高地價高,只因為全世界印紙過多,不是香港獨有,深圳的樓價可值追香港了!
跟著是大灣區,最後是全中國和全世界都會升
只因為資產才是保命符!
印銀紙qe,尾國佬才是罪魁禍首!
唔好忙記美國國債,單是還利息都已經是天數字!
美國佬要解決,只有一個方法,就是發動戰爭,
全世界就會買入美元,根著就可再狂印銀紙
香港的時代革命就是尾國暗中支持,目的就是攪亂中國
世界都不得不害怕,購入美元

你要多謝你的敵人!
他使你更強,更能忍耐
網購世代已經浸透全世界,零售業消亡,向下受害的包括商鋪,零售人員,市民唔出街
亦影響餐飲業,酒店業,運輸業,
最終結果是人門銷費大減,銀行存款不停上升,購買物業能力亦不停上漲,
最終人們既儲蓄快速上漲,香港樓價亦不停被推高,
錢多樓少,供求問題,成正比

一個最簡單經典例子,八十年代,人們樂意花錢買CD,買戲票,買影視音響產品,攝錄機,相機,消費世代推動經濟快速向上
現在一部手機取代了以上所有消費,無人作曲填詞,巨資拍攝電影,影音器材產品被軟件替代,
世界虛疑化!已經不可逆轉
資金沒有出路情況下,只會不斷推高資產價格

你要多謝你的敵人!
他使你更強,更能忍耐
引用:
原帖由 核心含情的師兄 於 2019-8-20 11:28 AM 發表

以前減息香港樓市越升越有,現在減息香港樓市越來越貶值,原因皆是外國人和香港人對樓市沒信心。

原來對樓市沒信心是影響置業,沒信心代表沒安全,沒安全即是送都冇人要。 ...
沒信心就要訓街嗎?
唔買都要租喔!
移民啦!移民好,台灣,泰國,d樓都好平,又有民主,又信心🐶

你要多謝你的敵人!
他使你更強,更能忍耐

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 星臣 於 2019-8-20 01:51 PM 發表

今時不同往日,美國印銀紙冇用,要看中國印唔印
是全世界都印!
中國你放心,一定唔會印得少過美國,
因為佢要努力推低匯價,
印銀紙是最快最有效的方法!
而且銀紙印多了,人民富裕指數亦上升,工資又上升,樓價又上升,全民皆樂

你要多謝你的敵人!
他使你更強,更能忍耐
引用:
原帖由 BritHK1842 於 2019-8-20 03:33 PM 發表

舔共就真係害撚死自己啦
中國人無個係好人,全部自私自利
你自己不是中國人嗎?
快D學周處除三害,
先解決你自己,!🐶
再投胎你美狗啦!

你要多謝你的敵人!
他使你更強,更能忍耐

回覆 引用 TOP

零八金融海瀟我是極少數四十蚊買匯豐,28蚊完成供股
再收埋息既贏家!
同一時期我百二萬買了上車盤!
兩者到今時今日,
樓已經升了四倍!
我當時既匯豐,計埋息,賺埋價,要在利潤只在不到三倍!
由些見証,資產比任何投資產品回報都更有保証!
單是抗通漲能力己經立見高下

你要多謝你的敵人!
他使你更強,更能忍耐

回覆 引用 TOP

零八年,我日日午飯食十蚊燒味飯,
而家燒味飯最平都四,五十蚊啦!
美國佬qe123攪既好事,那些成日話買唔到樓,就是美國佬印銀紙去偷走你銀行存款
怨有頭債有主,你地班人唔去追美國還錢,仲要話中國政府!

你要多謝你的敵人!
他使你更強,更能忍耐

回覆 引用 TOP

自徒沒有了金本位,銀紙隨意印,大家在銀行裡既錢不停被溝淡偷走,
後生買不到樓,因為儲蓄既速度慢過通漲既速度!全因為美國佬QE印銀紙

你要多謝你的敵人!
他使你更強,更能忍耐

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 肥猩仔仔 於 2019-8-21 05:32 AM 發表

怕咩啊?爱国和支持中国政府应该返强国的大湾区买多一D三聚氰胺毒奶粉和黑心移民。。。。
你要明白,一個發展中國家,有山寮工業,黑心食品,
一d都唔奇,這不是政府的錯,比你做政府改點樣管理一個十五億人既地方?
樹大有腐枝
但現在你看,中國已經差不多全面去貧窮,進入小康社會!
而家你地班廢青還將正在好起來的中國攪掛
我地中國人真係咁想做人地隻狗?
自己想想,什麼叫民族意識
你既下一代再下一代既命運在你手

你要多謝你的敵人!
他使你更強,更能忍耐

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 chinaup 於 2019-8-21 06:01 AM 發表

大陸衰就全世界會好
你不是中國人嗎?

你要多謝你的敵人!
他使你更強,更能忍耐
後生買不到樓,
因為儲蓄既速度慢過通漲既速度!
全因為美國佬QE印銀紙
攪亂香港,中國,全世界都會換更多美元,美國佬就可以事無忌憚地再印,再Qe
再用紙錢溝淡你銀行存款!
你班廢青就更加三世都買唔到樓!

你要多謝你的敵人!
他使你更強,更能忍耐

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 BritHK1842 於 2019-8-21 04:01 PM 發表

中國靠得住,支那都會上樹
中共一言不合就話出解放軍屠殺中國人
是出老解殺你班賣國賊,走狗,
中共而家是共富貴,有錢大家使,你睇下幾多人排隊買名牌!
係你自己白痴做漢奸賣國賊!
你買唔到樓,是美國狂印銀紙,偷你銀行D存款咋!
認賊作父,就是你呢種

你要多謝你的敵人!
他使你更強,更能忍耐

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 MSCH 於 2019-8-21 04:31 PM 發表

http://www.ntdtv.com.tw/b5/20181017/video/232084.html?中共「印鈔」保經濟 揭貨幣超發真相

睇清楚印刷強國先好講
我咪話全世界印囉!我無話中國唔印,不過中國有努力工作,生產,去平衡返印多既銀紙,
美國佬就努力攪亂世界,引發戰爭:就是這樣,世界各國就會不停買美元,需求高就可以無止境咁印而唔會貶值,
用無限既紙錢買下世界既石油,黃金,資源,希土
咁就是經濟侵略囉,你d廢青,成日話買唔到樓,是因為美國用大量紙錢溝淡你儲蓄既購買力,樓升唔係因為政府政策,是紙錢泛濫超級通漲!

你要多謝你的敵人!
他使你更強,更能忍耐

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 郭肥包 於 2019-8-21 10:25 PM 發表

這句一針見血,可恨是大部分年輕人都是忠言逆耳:
「後生買不到樓,因為儲蓄既速度慢過通漲既速度!全因為美國佬QE印銀紙,但是可笑的是D廢青認賊作父」 ...
只是分析局勢,我零八年有朋友賣樓等跌,一等就等了十二年,
賣樓既錢已經租樓用得七七八八,樓價亦對比零八年升了三倍!
不單止樓價,衣食住行都升,
全因為美國佬不停QE印銀紙,通漲越升越勁!
當初賣樓,手上既現金,到今日連交首期都唔夠
認賊作父只是班廢青,邊個害到你有今日,邊個坐享其成?
自已思考下啦!

你要多謝你的敵人!
他使你更強,更能忍耐

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]