• 瀏覽: 13,016
  • 回覆: 105
  • 追帖: 4
引用:
原帖由 Classico 於 2019-8-20 10:14 AM 發表

傻仔,係人都知越南依家主力係韓國同台灣,大陸只有裝配技術,而更嚴格黎講富士康其實都係台商,認清事實,大陸只有血同汗
你唔好日日看蘋果就以為掌握世界生產至得架....就是中國在個別技術如5G 和高鐵已超越歐美,老尾才不得意打貿易戰以阻止中國發展,你講個D係十幾二十年前既事啦

熱賣及精選
引用:
原帖由 BritHK1842 於 2019-8-21 04:01 PM 發表

中國靠得住,支那都會上樹
中共一言不合就話出解放軍屠殺中國人
是出老解殺你班賣國賊,走狗,
中共而家是共富貴,有錢大家使,你睇下幾多人排隊買名牌!
係你自己白痴做漢奸賣國賊!
你買唔到樓,是美國狂印銀紙,偷你銀行D存款咋!
認賊作父,就是你呢種

你要多謝你的敵人!
他使你更強,更能忍耐
處事更精密,更識得關心別人
更了解自已,更不再犯錯!

回覆 引用 TOP

講到大陸就無狂印銀紙咁?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Firejack 於 2019-8-21 04:05 PM 發表

你唔好日日看蘋果就以為掌握世界生產至得架....就是中國在個別技術如5G 和高鐵已超越歐美,老尾才不得意打貿易戰以阻止中國發展,你講個D係十幾二十年前既事啦 ...
你知唔知5G核心技術專利係高通擁有
華為個啲只係可有可無既垃圾
同埋整5G設備還有Ericsson

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 bbq323 於 2019-8-20 06:32 AM 發表

大家坐穩,超級通漲又來,你銀行的現金又要再縮水,被狂印既紙錢溝淡,購買力一跌再跌!
只有實物資產才能保住財產!黃金,物業,古董,名畫,才是資產實力保証

睇來這個經濟風暴是世界性而且持久!而且只是剛剛開始,有排攪

銀紙不停被印出來,這是問題精結,當人人手裡既紙錢數量多到可以買得起一千萬樓,樓價便可輕易超越一千萬
這是供求定律,是最基本的因素

由其是在樓房供應 ...
http://www.ntdtv.com.tw/b5/20181017/video/232084.html?中共「印鈔」保經濟 揭貨幣超發真相

睇清楚印刷強國先好講

引用:
原帖由 BritHK1842 於 2019-8-21 04:01 PM 發表

中國靠得住,支那都會上樹
中共一言不合就話出解放軍屠殺中國人

講真 天涯途上 誰是客
散席時 怎麼分

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 MSCH 於 2019-8-21 04:31 PM 發表

http://www.ntdtv.com.tw/b5/20181017/video/232084.html?中共「印鈔」保經濟 揭貨幣超發真相

睇清楚印刷強國先好講
我咪話全世界印囉!我無話中國唔印,不過中國有努力工作,生產,去平衡返印多既銀紙,
美國佬就努力攪亂世界,引發戰爭:就是這樣,世界各國就會不停買美元,需求高就可以無止境咁印而唔會貶值,
用無限既紙錢買下世界既石油,黃金,資源,希土
咁就是經濟侵略囉,你d廢青,成日話買唔到樓,是因為美國用大量紙錢溝淡你儲蓄既購買力,樓升唔係因為政府政策,是紙錢泛濫超級通漲!

你要多謝你的敵人!
他使你更強,更能忍耐
處事更精密,更識得關心別人
更了解自已,更不再犯錯!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Classico 於 2019-8-20 09:28 AM 發表

其實只有大陸衰退,周邊國家如越南已開始取代中國,賺到盆滿缽滿
佢地尾國其實都可以向越國收重稅

回覆 引用 TOP

買入人民幣冇得輸

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 stman919 於 2019-8-20 09:36 AM 發表

大陸印錢又落左去權貴手,但通脹就燒乾D平民
乜美國嗰邊唔係??但睇唔到派咗俾啲平民喎!

引用:
原帖由 淼淼森 於 2019-8-20 08:25 AM 發表

呀磚家,大把師傅早在2017年尾已批咁嘅結果啦!
14年,已批咁嘅結果。

附件

093915_588cb0c6576cf98070f2f3803ce0f520.jpg(152.68 KB)

2019-8-21 10:02 PM

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 chinaup 於 2019-8-21 04:36 PM 發表

買我國債嗱。我狂QE。貶值,打劫我嘅債主。明搶吾呃你。

只係我做可以。其他國家不准QE。

附件

20170808_QE.jpg(36.68 KB)

2019-8-21 10:10 PM

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 bbq323 於 2019-8-20 06:32 AM 發表

大家坐穩,超級通漲又來,你銀行的現金又要再縮水,被狂印既紙錢溝淡,購買力一跌再跌!
只有實物資產才能保住財產!黃金,物業,古董,名畫,才是資產實力保証

睇來這個經濟風暴是世界性而且持久!而且只是剛剛開始,有排攪

銀紙不停被印出來,這是問題精結,當人人手裡既紙錢數量多到可以買得起一千萬樓,樓價便可輕易超越一千萬
這是供求定律,是最基本的因素

由其是在樓房供應 ...
唔係喎!啲盲反者話香港樓價高係大陸人炒高㗎喎! 唔通佢哋講大話呃人! 正大話精!

回覆 引用 TOP

這句一針見血,可恨是大部分年輕人都是忠言逆耳:
「後生買不到樓,因為儲蓄既速度慢過通漲既速度!全因為美國佬QE印銀紙,但是可笑的是D廢青認賊作父」

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]