• 瀏覽: 5,192
  • 回覆: 30
  • 追帖: 6
引用:
原帖由 條野太粗 於 2019-8-19 09:28 PM 發表

可唔可以作埋15年後幾句
謝謝

絕對可以,等我打完波先

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
師兄好文采

回覆 引用 TOP

精闢獨到
已經發生咗嘅嘢我已經知道
畀啲預測嚟聽下好喎

引用:
原帖由 鬧鐘筒 於 2019-8-19 07:51 PM 發表

昨天晚上夢裏聽到的一首詩,跟大家分享:

二零零四信大屍,諗住遲啲買大啲;
等到零八大冧市,又話衰退遲啲先;

點知美國攪量寬,銀紙貶值變陰司;
樓市急升冇早知,大屍死話租住先;

辣招出盡價仍升,冇樓揸手人都癲;
三日唔埋又話跌,中原指數續升天;

香港亂局又佔中,樓價仍然硬且堅;
中美終打貿易戰,佢話跌七十巴仙;

驀然回首十五載,本可供完福滿載;
黃金時代不再來,惟有獨自看苦海。

...
好勁,句句到位!

回覆 引用 TOP

甘成世都吾洗買啦

回覆 引用 TOP

樓主好耐無少喺地產區見你了
發夢都甘有文采
15年過去, 一個上車, 一個落車
人生係兩個结局

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 鬧鐘筒 於 2019-8-19 19:51 發表

...
筒大哥好文采, 好耐冇見, 小弟都想知筒大哥對後市睇法🤗

you deserve my frozen love for you,
with my hot passion preserved by the effect of mpemba,
and surround the core with the aquiform tears,
my love,
only you, are the existence among the soul
by JL

回覆 引用 TOP

好似誠哥話齋,買得起就係最好嘅時機

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 鬧鐘筒 於 2019-8-19 07:51 PM 發表

...
筒叔好文采,最後兩句更精準 期待送多幾句後巿

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 周日鞭AA鞭淡 於 2019-8-19 08:14 PM 發表

都係唔買樓住!

2003:沙士,聽日都唔知會唔會死,唔買樓住!
2004:有自由行,但好驚帶埋啲沙士再來,唔買樓住!
2005:美國加息,供樓負擔大咗,好快會跌番沙士價,換特首,都唔知想點,唔買樓住!
2006:150萬樓仔又細又舊又冇會所,再升阻力好大,一定會跌番落去,唔買樓住!
2007:大奇蹟日再加上傳聞港股直通車,炒下股票先,大手入了中資股,中壽,港交所,中交建,等食糊,租住 ...

回覆 引用 TOP

謝謝.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 annabb 於 2019-8-19 08:30 PM 發表

點解係15年?唔係廿年?
aa真係冇生意到打咁多字?
aa多黃絲,講野多冇腦。
佢身份的確係有個A,而你就是真AA

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 bloodkid 於 2019-8-19 21:15 發表

aa最鐘意屈人係aa
尤其係口賤A

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]