• 瀏覽: 36,825
  • 回覆: 260
引用:
原帖由 billy0805 於 2019-8-19 09:51 PM 發表

頭先行過淘大,見到爭鮮排晒隊,對面個站士站,車排晒隊冇客,就知經濟大撚鑊。
D的士排到客家好棧出面條馬路,我仲以為等過紅綠燈添

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 鑊鑊甘 於 2019-8-19 10:08 PM 發表

先利申: 我反曱甴+反黑記

不過,其實之前旺丁、未必個個旺到財,好多個體户為舖租、屋租係等於白做。
大陸人d生意俾業主賺咗一半,其餘燈油火蠟人工入貨,真係緊緊夠,多客做得辛苦咗,但賺嘅少咗。

既然今次咁大助力,港府真係要監控入口人數,唔好俾旅遊業揑住
又要監控非港人(包括公司東主非港人)買樓,唔好俾地產商揑住 ...
師兄應該做飲食 飮食人工支出最甘 堅幸苦 不過都係果句 死局已成 
搵錢少左難左都會少左出街食飯

條街都無人,何來客人

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 bi11 於 2019-8-19 09:21 PM 發表

流主睇清楚d 你有j㗎 小咩妹
佢話係咪係囉,但係無人信喳嘛

引用:
原帖由 Bmw118i 於 2019-8-19 05:57 PM 發表

佢話再係咁,去攞綜緩好過!
原來如此,咁整個沙士來香港,香港咪好過現在囉。

回覆 引用 TOP

學呢道啲人成日話,冇本事就收皮啦,賴3賴4

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 八月八日 於 2019-8-19 09:51 PM 發表

我做運輸的,零售業真係好慘情,去到啲舖頭度,個個都話無生意,尤其是近排嘅星期六日,多數有嘢攪,啲客點仲會出嚟買嚟吖。
你做好自己份運輸再發表偉論啦

小妹哥。

[flash]http://myalbum.com/album/bYtAY1VGc6dy [/flash]

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 熊本肥熊 於 2019-8-19 06:38 PM 發表

男人扮小妹
有J的小妹

[flash]http://myalbum.com/album/bYtAY1VGc6dy [/flash]

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 惡神叢雲劾 於 2019-8-19 10:19 PM 發表

師兄應該做飲食 飮食人工支出最甘 堅幸苦 不過都係果句 死局已成 
搵錢少左難左都會少左出街食飯
好多人嬲政府,唔係嬲佢唔做(大家係知林鄭勤力),係嬲佢哋做唔到,問心,政府班底唔夠強,真係搞唔掂班有錢佬。今次,其實唔係輸俾飯氓,係班富豪唔撐,飯氓唔怕政府,但會忌諱班富豪。

回覆 引用 TOP

唔止係的士 全部搵食車都係 每個星期六日 就開始驚 冇工開要休息 成班曱甴周圍走 商舖全部閂門 老細遲早走囉 通街都係 吉鋪 供樓嗰班最慘

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ATA6038 於 2019-8-19 09:19 PM 發表

甲由唔係想咁咩?
10雲吞麵
未死過,唔知活的好
我都記得 10蚊碗雲吞麵,不過好似係少左一粒雲吞架

引用:
原帖由 環保政客 於 2019-8-19 10:29 PM 發表

你做好自己份運輸再發表偉論啦
難道出面零售業業績好好?

回覆 引用 TOP

Uber la, 仲的士

回覆 引用 TOP

係話少三成,但搞事或支持搞事係扮盲

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]