• 瀏覽: 46,621
  • 回覆: 213
  • 追帖: 9
引用:
原帖由 fishlove2001 於 2019-8-18 05:30 PM 發表

傾加租時,租客話查冊查到我個單位喺邊間銀行做按揭。
話寄份租約去銀行寫信告發我呃銀行,自住樓出租。

請教一下,銀行係咪會call我loan?
擔心緊 ...
咁你咪順便踢走埋個垃圾租客,叫佢訓街過主,佢咪告囉,佢走左變自住

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 fishlove2001 於 2019-8-18 05:30 PM 發表

擔心緊 ...
咁7煩就趕佢走啦

回覆 引用 TOP

做多份文件保障返銀行啫,使啲律師費囉,call loan對銀行有好處咩

Don't bother people for help without first trying to solve the problem yourself.

回覆 引用 TOP

,
引用:
原帖由 fishlove2001 於 2019-8-18 08:39 PM 發表

私樓,申按揭時報自住,借左成數多于出租物業允許的50%。
我以前私樓有按揭時都出租, 唔記得有冇報自住,不過多過一個物業時, 當然唔會自住啦.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 fishlove2001 於 18-8-2019 05:30 PM 發表

擔心緊 ...
趕9走佢啦!🔪

回覆 引用 TOP

你可以做得更絕,你同佢講會將佢個名傳晒比所有代理,話佢系租霸,等AA唔會同佢租樓,仲比埋佢公司知,睇佢有咩反應。

可以寫定張紙what app 比佢睇,但當然唔好比AA。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 fishlove2001 於 2019-8-18 06:01 PM 發表

如果30年銀行唔會理,咁就唔會收到按保或銀行寄信要業主回覆確認自住定出租啦。

理性討論唔得既?最多咪俾現金補差價。
問題係你係咪經HKMC?

引用:
原帖由 晚膳行動10 於 2019-8-18 11:24 PM 發表

問題係你係咪經HKMC?
點知係咪經HKMC?

業主會唔知?自己做過乜都會唔知?

回覆 引用 TOP

點解個租客知你按幾成?
又知你哪間銀行做按揭?

銀行唔會理

回覆 引用 TOP

唔駛同佢講咁多野,夠鐘就請佢走,另覓新居!
用「自住」做理由大過天!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 fishlove2001 於 2019-8-18 17:30 發表

擔心緊 ...
我會是借幾多%
如是有mc order
叫佢減租

回覆 引用 TOP

一定要租比佢,呢條友租吾過

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 leohawk 於 2019-8-18 11:35 PM 發表

點知係咪經HKMC?
不是HKMC

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]