• 瀏覽: 14,392
  • 回覆: 160
  • 追帖: 1
熱賣及精選
引用:
原帖由 籠中肥沃的妹頭 於 2019-8-22 10:48 AM 發表

其實樓主吹左咁多版,都講唔出「外國」喺邊,又講唔出「買左」邊度,到底係4定5定6厘??
大家明白的!
Search 下啦,淨睇港樓,人仔又貶,港樓對中國人來講更冇吸引力。

引用:
原帖由 籠中肥沃的妹頭 於 2019-8-22 10:55 AM 發表

即係你冇買又吹水?google專家?
Sorry, 講事实AA又唔啱聽!

租得出先啦

最重要租客質素HK好好多

回覆 引用 TOP

低回報,高風險

引用:
原帖由 籠中肥沃的妹頭 於 2019-8-22 04:57 PM 發表

賣自住回報高,即時可以輸晒股票,之後進入租一世日日賺嘅青雲路!
人仔再贬,港樓更贵,妹頭份收入就更高危。

附件

B2A2FCEF-741D-40AC-BD3C-F97BE38C64D4.png(159.32 KB)

2019-8-22 05:51 PM

引用:
原帖由 plover 於 2019-8-18 08:59 PM 發表

引晒D好清閒的AA出黎咁熱鬧!!!😂🤣😂樓市下滑諗定轉行好過la!
就算個 post 有AA出沒你都不能否定都有業主笑緊你架

回覆 引用 TOP

半山仍有4厘喎

Don't bother people for help without first trying to solve the problem yourself.

回覆 引用 TOP

而家香港打人放火破壞商鋪都冇事,遲下應該會到唔交租都冇事,香港法律已死

回覆 引用 TOP

樓主2008賣自住租左十一年,立論正確!

引用:
原帖由 plover 於 2019-8-18 08:14 PM 發表

好多人唔識計数。租金反影楼的实際價值。港楼1.x厘回報,no way.
依家回報太低?

提示:支持鍵盤翻頁左 右