如果恆指落返16000點,樓價呎價應該幾錢。

如果恆指落返16000點,樓價呎價應該幾錢。 E-mail 此主題給朋友

恆指16000點 ,
要數到去 2009年1月,金融海嘯後第4個月,當時金鐘 灣仔樓價呎價都只係7千蚊左右。
荃灣5千左右。
元朗3千左右。
有d 仲更加1千幾呎價。

熱賣及精選
回到09年的樓價很好,葵涌應3至4千蚊尺。咁就做到人間有情啦!👍😍😘👍👍

everthing happen must be a reason.

回覆 引用 TOP

今時唔同往日,需求主導,買樓唔同買股票呀!而且買樓有壓力測試,啲業主持貨能力強好多!除非失業啦

樓盡在有實力既人手上,閒閒地揸住5-6球現金既人多的是比如我,不過而家做緊臭蟹

回覆 引用 TOP

太好玩了

沒有夢想 沒有未來 夢想來自創意
6981 ecnis ssenisub yksir A  ...................
Time to shine

回覆 引用 TOP

當時我買了間新樓約$3500呎

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 中環肥獅子 於 2019-8-14 10:29 PM 發表

恆指16000點 ,
要數到去 2009年1月,金融海嘯後第4個月,當時金鐘 灣仔樓價呎價都只係7千蚊左右。
荃灣5千左右。
元朗3千左右。
有d 仲更加1千幾呎價。 ...
如果你人工3萬 变返15000蚊咁就会

不變

回覆 引用 TOP

跌到16000不可能了,我預計最低是19000-21000之間。

這些年,多發行了貨幣,又有很多新股在香港上市。

回覆 引用 TOP

果陣未QE  , 大6又未印錢 

fans 特色 :
1) 永遠向前看 , 有理想,  目光非常長遠
2) 所有講過某台 負面的都是'x手
3) 所有同意了某台 負面的post都是 x手 的friend
4) 人地講 a 台,  佢地一定講 b 台點點點 喇 , 扯開話題

回覆 引用 TOP

三萬以上,人口政策唔改冇得跌

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 中環肥獅子 於 2019-8-14 10:29 PM 發表

恆指16000點 ,
荃灣5千左右。
元朗3千左右。
有d 仲更加1千幾呎價。 ...
人工物價會唔會變返09 年?

唔岩聽既聲音就係五毛!民主萬歲!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 pps173 於 2019-8-14 11:49 PM 發表

今時唔同往日,需求主導,買樓唔同買股票呀!而且買樓有壓力測試,啲業主持貨能力強好多!除非失業啦
16000点都環球衰退,炒人似炒粟子啦!

引用:
原帖由 plover 於 2019-8-15 08:24 AM 發表

16000点都環球衰退,炒人似炒粟子啦!
就係怕失業!更何況好多次啲人睇淡後市落左車就上唔返車!有冇工作都需要住,所以唔係租就係買,啲業主最多咪轉租者

引用:
原帖由 筷子兄弟草 於 2019-8-15 01:26 AM 發表

如果你人工3萬 变返15000蚊咁就会
失業率升的話,可能真係會

回覆 引用 TOP

20 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。