[其他] 沙田第一城:率先推行人面識別系統

引用:
原帖由 突發有圖 於 2019-8-14 02:12 PM 發表

沙田友有福了
引入強大的人面識別系統 出入更方便 更安全
唔駛怕曱甴入黎搗亂 過年唔駛俾咁多利是
推出當天,樓價爆升!管理費又平埋,必掃

熱賣及精選
引用:
原帖由 突發有圖 於 2019-8-14 02:12 PM 發表

沙田友有福了
你班曱甴搞咁多事,罷工冇有怕,馬上出擊,商家節省人手。😌

回覆 引用 TOP

街坊㸃算

回覆 引用 TOP

引用:

沙田友有福了

咁out 國內有走路方法認人, 封到變飛虎隊都揾到

第一城咁多座, 老牌屋苑, 儲落一堆維修基金, 幾貴都買

留得青山在, 日子難過都守到一輪, 相返金主唔會長養班人

回覆 引用 TOP

睇你點扮住客

香港街巷心理戰 真理合一
Part 1 http://youtu.be/wA96XeyRhFs
Part 2 http://youtu.be/VXGfGwKQDWw
Part 3 http://youtu.be/Ab_NdbdN1HU
Part 4 http://youtu.be/X9pQEUxe0ro
唔好學烏克蘭, 大家要救香港!

回覆 引用 TOP

機場應該以安檢之名,實施人面識別啦,要入嘅就要過系統,另外申請禁制令機場範圍內不能蒙面帶口罩,有病就使用機管局供應嘅口罩

回覆 引用 TOP

曱甴止步

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Ylov 於 2019-8-14 04:53 PM 發表

totally agreed, 我樓下個廢保安見人兩手拎晒嘢都扮睇唔倒,唔會開門,新年前就開始扮嘢,俾利是佢當俾乞衣
係,大部份保安都勁黑人憎!!!
晒業主好多錢俾垃圾管理費。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ngben 於 2019-8-14 03:22 PM 發表

曱甴慘了
要除口罩了

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Ylov 於 2019-8-14 04:58 PM 發表

我屋苑新年每個入口幾個保安企哂响度,一d平時無見過,平台入口圍住晒,一派就要派晒,最離譜座頭清潔阿姐不停抹玻璃門,抹足一日
係,其實清潔阿姐,勤力過保安好多。
所以我通常,私下封大既利是俾佢哋。
俾錢都覺得,值好多。

回覆 引用 TOP

其實好多新樓盤已經冇左座頭保安, 唔係新鮮事,
不過今次個爭議點係"人面識別系統"

回覆 引用 TOP

美國一早做咗啦, 戲都拍埋出黎
第時咪最多俾公安起曬底, 幾時去過樟仔, 有無叫完雞唔俾錢, 老婆有無勾佬, 收埋收埋啲黑材料睇你仲敢唔敢反

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 又一墜落天使 於 2019-8-14 03:17 PM 發表

全民監控第一步
一些柒頭皮身有屎驚被監控
一些柒頭皮被人打鑊甘後會報警求助,又要驗傷,到時相信柒頭皮會賤格地希望差人能夠攞現場cctv錄像緝兇

kwailo

回覆 引用 TOP

##########################
####  謝絕伸手黨      ####
####  鄙視以第三方軟件   ####
####  扮作有料嘅綱絡騙棍  ####
##########################

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 突發有圖 於 2019-8-14 02:23 PM 發表

有無第一城業主收到消息每戶要夾幾錢?
佢節省左26個保安 管理費係咪應該調整返呢
你就想 每年要加因為要保養

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。