• 瀏覽: 30,678
  • 回覆: 178
  • 追帖: 8
引用:
原帖由 你假誠 於 2019-8-14 02:25 PM 發表

放四百囉
有既話,我接

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
又係朋友的故事,樓主你不如直接講 go go go 啦

引用:
原帖由 niceowlowl 於 2019-8-14 02:34 PM 發表

又係朋友的故事,樓主你不如直接講 go go go 啦
有幾個帳戶,只會回講的士既帖
我已記錄晒
利申:我中立,有樓有的士有股票有cash
樓跌3成我就入貨
話之佢的士跌定樓跌,的士升定樓升
無論升定跌,我都係賺,所以我從來都唔唱好唱淡

引用:
原帖由 鵰漆里 於 2019-8-14 01:53 PM 發表

的士牌400萬左右先諗
六四時,佳寧賣廿萬,有無咁机會?

引用:
原帖由 天生野生的妹頭 於 2019-8-14 02:46 PM 發表

六四時,佳寧賣廿萬,有無咁机會?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 十五九十 於 2019-8-14 01:30 PM 發表

朋友A 2年前用150百首期買左樓,自己住,呢排個市唔到,佢專租比人返屋企住,層樓市值升左百幾萬左右。
朋友B 2年幾前結婚,屋企加埋佢老婆住5百呎 1個廁所,2公婆一間房。層樓供完,我叫佢問佢老豆加按借錢比佢買樓,佢買左的士牌590萬,宜家部的士無人租,諗住放,但放左成星期510萬 無人問,宜家好撚驚 ...
我記得約前年,有會員懶勁咁話,的士牌,點都升得勁過住宅。
依家睇到樓鋪,我勁慶幸無入的士牌。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 十五九十 於 2019-8-14 01:30 PM 發表

朋友A 2年前用150百首期買左樓,自己住,呢排個市唔到,佢專租比人返屋企住,層樓市值升左百幾萬左右。
朋友B 2年幾前結婚,屋企加埋佢老婆住5百呎 1個廁所,2公婆一間房。層樓供完,我叫佢問佢老豆加按借錢比佢買樓,佢買左的士牌590萬,宜家部的士無人租,諗住放,但放左成星期510萬 無人問,宜家好撚驚 ...
而家係有車冇人揸

的士租金咁貴,点做呀~揸九巴好過

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 slk2xx 於 2019-8-14 02:56 PM 發表

而家係有車冇人揸
舖都無前景,依家d人行商埸多

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 崖上純情的主席 於 2019-8-14 02:20 PM 發表

我間車行係包租,有冇人租都係車行負責,車主負責收租
我有樓自住,有樓收租,架的士又有人幫我供,做乜要放?
樓係主菜,的士同股票係伴菜,做乜要咁緊張?

叫老豆加按層樓比自己買樓,老豆繼續努力供樓
0分重作 ...
如果係作 我死老豆,當然佢咁講,我分享比大家

引用:
原帖由 崖上純情的主席 於 2019-8-14 02:45 PM 發表

有幾個帳戶,只會回講的士既帖
我已記錄晒
利申:我中立,有樓有的士有股票有cash
樓跌3成我就入貨
話之佢的士跌定樓跌,的士升定樓升
無論升定跌,我都係賺,所以我從來都唔唱好唱淡 ...
我都係等入市
我自住供完  單身

引用:

的士司機態度越來越差,沒人願搭,個個都選擇又平又好服務的uber 

引用:

試下轉做u爸!!!
唔知用的士做u爸,得唔得呢???

引用:
原帖由 葉問前傳 於 2019-8-14 03:07 PM 發表

試下轉做u爸!!!
唔知用的士做u爸,得唔得呢???
得,但要個的士牌係自己先會咁做

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]