• 瀏覽: 30,646
  • 回覆: 178
  • 追帖: 8
引用:
原帖由 崖上純情的主席 於 2019-8-14 04:08 PM 發表

佢會唔會講少左?
車行一更都收600蚊租,30日已經萬8
佢搵得2萬,入氣都唔夠錢wo
唔係阿,佢話收租2萬左右,佢自己無做,宜家無人租想放,無人接

引用:
原帖由 Y33association 於 2019-8-14 04:07 PM 發表

自己2萬幾蚊都出到架車做UBER啦, 仲邊駛日日交租俾車主牌主.....
仲可以揸足24HR
其實u爸我間唔中有玩,其實個價都幾低.... 要做真係要揾架慳油車先ok

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 十五九十 於 2019-8-14 04:02 PM 發表

走數風險應該好高吧
你可以做籃海生意, 即熟客呀

期期準時, 月收十萬, 財自靠放數, 邊需要靠收租

買樓主要目的是自住, 提升生活質素, 同埋升值

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 十五九十 於 2019-8-14 04:10 PM 發表

唔係阿,佢話收租2萬左右,佢自己無做,宜家無人租想放,無人接
所以一開始我講左
有車行係包租的.....
有冇人租係車行負責,車主只需每月收票去入票供車
叫佢自己去搵下啦
有冇人租都照有租收,升跌都唔駛理咁多,唔駛諗放

的士車價有排跌, 止蝕轉買公交股有著數

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 崖上純情的主席 於 2019-8-14 04:16 PM 發表

所以一開始我講左
有車行係包租的.....
有冇人租係車行負責,車主只需每月收票去入票供車
叫佢自己去搵下啦
有冇人租都照有租收,升跌都唔駛理咁多,唔駛諗放 ...
噤即係好似劏場鋪首2年包租有5厘的手法....
早幾年的士行賣哂廣告派貨, 都知道走緊鬼啦...

噤好搵真係賣哂廣告話你知益你咩~

引用:
原帖由 discuss.woddboy 於 2019-8-14 02:17 PM 發表

呢幾年多咗uber, 又多人揸白牌車。 的士已經唔係獨市生意。
x2

回覆 引用 TOP

的士水到唔水尾喇

回覆 引用 TOP

個個都走左去揸你爸,又唔洗考牌,車租又便,收入高好多

------------------------------------
免責聲明: 本人於香港討論區發表的所有文章,圖片、聲音、影片、超連結或其他,純屬吹水/九嗡, 絕不可以做為任何投資或買入賣出之參考。所有投資買賣須自行決定,自行負責。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Y33association 於 2019-8-14 04:27 PM 發表

噤即係好似劏場鋪首2年包租有5厘的手法....
早幾年的士行賣哂廣告派貨, 都知道走緊鬼啦...

噤好搵真係賣哂廣告話你知益你咩~
劏場未玩過,唔識
車行包租就確實係包租,事實就係每月有錢收
牌價升跌,就唔關車行事
10年前,淡淡都叫走鬼啦

幾年前uber 剛登6香港時,的士牌仍處于高位約7百萬,當時難得有高位,都唔肯走就唔好怨人。
有uber 之後,的士牌已失去投資價值

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 十五九十 於 2019-8-14 01:30 PM 發表

朋友A 2年前用150百首期買左樓,自己住,呢排個市唔到,佢專租比人返屋企住,層樓市值升左百幾萬左右。
朋友B 2年幾前結婚,屋企加埋佢老婆住5百呎 1個廁所,2公婆一間房。層樓供完,我叫佢問佢老豆加按借錢比佢買樓,佢買左的士牌590萬,宜家部的士無人租,諗住放,但放左成星期510萬 無人問,宜家好撚驚 ...
自己開吾得ge?

引用:
原帖由 車站深情的採購 於 2019-8-14 04:49 PM 發表

自己開吾得ge?
可能無的士牌!

引用:
原帖由 十五九十 於 2019-8-14 01:30 PM 發表

朋友A 2年前用150百首期買左樓,自己住,呢排個市唔到,佢專租比人返屋企住,層樓市值升左百幾萬左右。
朋友B 2年幾前結婚,屋企加埋佢老婆住5百呎 1個廁所,2公婆一間房。層樓供完,我叫佢問佢老豆加按借錢比佢買樓,佢買左的士牌590萬,宜家部的士無人租,諗住放,但放左成星期510萬 無人問,宜家好撚驚 ...
$290萬我同你要啦

引用:
原帖由 車站深情的採購 於 2019-8-14 04:49 PM 發表

自己開吾得ge?
佢無考,所以我都提意佢自己考個牌自己揸

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]