[其他] 突發:美國取消9月加關稅,樓價爆升

引用:
原帖由 江湖少俠 於 2019-8-14 03:16 PM 發表

依家大把工冇人做,嚴重缺人手,你不在香港未必知
你又講得啱,我唔係成日喺香港

熱賣及精選
引用:
原帖由 核心含情的師兄 於 2019-8-14 03:14 PM 發表

不是,好像大陸城市,雖然是鬼城,樓價依然硬淨。

到時十大屋苑依然上升,雖然大部分人失業,但有共產黨社會保障,唔駛怕冇得食,國家依然強大,14億+7百萬市民依然是中國人。

香港現在已經是中國城市,只是我們不認大陸喱,其實大家都被共產黨控制監察。(香港透過換身份證已監視每人行縱) ...
我認同國家強大,點都唔會睇住真正香港人死…我只係覺得今次事件會有好多人失業,如果真係嘅話樓價未必會再升
利申非好非淡,純綷討論下

其實唔係取消係等埋聖誕先加稅,因為就算強如trump trump ,都怕選民買貴左,暫緩嘅都係聖誕禮物一類,兒童玩具或者電子產品。

回覆 引用 TOP

咁重大利好消息都係升得嗰廿幾點...
看來有內情....小心

引用:
原帖由 江湖少俠 於 2019-8-14 01:03 發表

突然取消9月加10%,延到12月中
大利好,炒半年又上15%
加上狂減息,冇供應
冇得諗,一路向上升
升條毛咩😑

OooMg@

回覆 引用 TOP

半數 唔係全部

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lltcty 於 2019-8-14 08:08 PM 發表

你又講得啱,我唔係成日喺香港
係邊度?英國?

三大不能買的盤:屯門樓 四小龍 美孚
1.美孚太舊,等於一個垂垂老人
2. 屯門太遠,風水又差
3. 四小龍,太密集,住到好像雀籠

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 媚媚1981 於 2019-8-14 09:07 PM 發表

咁重大利好消息都係升得嗰廿幾點...
看來有內情....小心
大升前,先震倉,你唔會明

三大不能買的盤:屯門樓 四小龍 美孚
1.美孚太舊,等於一個垂垂老人
2. 屯門太遠,風水又差
3. 四小龍,太密集,住到好像雀籠

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Kai_Fong 於 2019-8-14 06:54 PM 發表

呢個係我o地遲早都要走o既路,短至中期都將人民幣同港幣同時列為法定貨幣啦。至於人民幣全面取代港幣,就係更加長遠o既事。

其實依家唔少港人o係香港上淘寶等大陸購物網買o野,都用人民幣而唔用港幣啦。"港(幣)退人(民幣)進",係逐漸發生緊o既事。 ...
市民總是不明白為何需要兩種貨幣,其實不需要港幣,但中央利用港幣跟外國貿易,中央只利用港幣做國家貿易,不會在社會上通用,這是中共計劃。

一國兩制已完全失敗,中央根本不承認高度自治,共產黨下只有一個中國,中央想撤底收回香港讓台灣人知道中共只有一個政權,不會有另一個政權。

中共已到了維護自己利益,自己當然是極高層共產黨員,習近平和5千家族財富就是自己利益,不是為國家人民,其實中共只想頂住雞頭,如果頂唔住中共,就會各自走佬!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lltcty 於 2019-8-14 08:17 PM 發表

我認同國家強大,點都唔會睇住真正香港人死…我只係覺得今次事件會有好多人失業,如果真係嘅話樓價未必會再升
利申非好非淡,純綷討論下 ...
中共現在不是想收返政權(林鄭已說明政權不在她手上),是想告訴香港人不准有自由思想,只有共產思想,而且需要每個人忠於共產黨。

現在共產黨內各人(中央各高官)都怕美國篤爆各人財富,因美國會公佈各人財富,如果美國一旦公開共產黨財富,兼夾對中共操控人民幣匯率,中共將步向滅亡!

回覆 引用 TOP

今次逃犯條例發展至現在,香港人不明白中共政權為何會架空林鄭,說得白一點,中共分兩大派別,其一是習近平派別,其二是江澤民派別(中聯辦),兩大派別死不肯放手香港高度自治,香港只會越來越糟糕,因為兩大派別不會交出自己在港財富。

其實香港經濟是由香港人從百多年發展歷史文化得來,不是中央欣賜,更不是靠中央生存。香港人教育和大陸人教育根本風馬牛不相及(文化不同),所以才有百多二百萬人上街遊行。

香港人只有繼續反對共產思想,不可被共產思想在香港裡植根,若然中共真是架空林鄭特首,而且林鄭不是向香港人問責,唯有令林鄭長休!

回覆 引用 TOP

香港是全球金融搵錢基地之一,
香港好,大家好。
香港衰,油水無。

回覆 引用 TOP

樓價爆升,股市都插到反艇

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 江湖少俠 於 2019-8-14 01:03 AM 發表

突然取消9月加10%,延到12月中
大利好,炒半年又上15%
加上狂減息,冇供應
冇得諗,一路向上升
銀紙係垃圾,資產要睇保值能力,全球來講,港樓還是有相當的吸引力,因為大把人要住

回覆 引用 TOP

謝謝分享

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。