[其他] 林鄭:10月施政報告,將有含金量高政策幫年青人上車

引用:
原帖由 hihi198956 於 2019-8-14 01:25 AM 發表

你咁支持中央政府?你又知道中央政府填海唔食盡香港人d錢?

又要比中央食,時間又耐,咁我揀個時間短,起碼d錢流番係香港都好。
白痴錢就一定比人賺架啦,填海起樓唔駛錢呀?
唔比大6賺,咪比外國人賺囉,外國人起要幾錢?肯定比大6貴啦。
你呢d漢姦最想食盡香港人d錢。

熱賣及精選
引用:
原帖由 hihi198956 於 2019-8-14 12:48 AM 發表

唔洗睇啦,依家香港就黎陸沉,依家先醒起靠班年青人拓住個樓市?
係攞納稅人d錢俾連青人扽市

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 屠宰場 於 2019-8-14 01:26 AM 發表

派10萬
我都想,有1萬都偷笑啦!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 annabb 於 2019-8-14 01:30 AM 發表

唔比大6賺,咪比外國人賺囉,外國人起要幾錢?肯定比大6貴啦。
一定要填海,冇其他方法?

引用:
原帖由 bossini888 於 2019-8-14 12:55 AM 發表

幫又小,唔幫又小,作為香港人,你死你賤,幫條鐵好過
我係反對幫

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hihi198956 於 2019-8-14 01:21 AM 發表

同你講得多都覺得自己低能。

土地唔係屬於商業,工業,住宅,公共用地,咁係屬於咩地呀?我唔理你種草又好,養蚊又好,總之就係農地啦!元朗上水大埔唔多農地咩?係都要等十年填海?
真係好九唔搭八 ...
農地收到咩?收到唔駛填海啦,你堅係地產公司打手啦。

回覆 引用 TOP

班廢青想每人送一層樓
份施政報告佢哋實唔滿意

回覆 引用 TOP

你唔好俾我講撚中,就算政府有乜措施都冇能用,政府仲喺度自己幻想之中,呢班人根本就係收哂黑錢做嘢,要隊冧你香港經濟 ,再從中取利,政府畀嗰啲福利年青人,佢哋根本就唔稀罕,你畀完跟住佢見咁易,又會再要求進一步第二啲嘢,永無止境嘅供給,政府醒吧,唔好咁天真啦🤣

送廢青上囚車

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 annabb 於 2019-8-14 01:30 AM 發表

我係漢奸的話,我巴不得香港用哂所有庫房d錢,送錢比邊個重要咩?外國?中央有咩區別?

香港冇子彈我最開心呀,傻

攪掂而家先啦,屌

回覆 引用 TOP

點解要幫班畜生?
將錢倒落海都唔好幫班畜生

引用:
原帖由 飛豬 於 2019-8-14 01:05 AM 發表

咩q野警黑勾結!咩q野公安做黑警!唔係你班暴徒契哥!妓者朋友!政棍!日日搞破壞!香港會變到噤咩!
本來世界就係充斥着不同意見的人,從正常的角度去想就係雙方或多方要理性的把矛盾推到一個平衡点上。我只可以說有人一直以高高在上的處事心態,今天碰釘了,但已經沒有回頭路。警黑勾結係鐵一般的事實。網上也有片令人有理由相信有大陸公安混入警隊執法。要還警隊一個清白,最好就係獨立調查委員會。如果不成立,永遠都係黑警!

引用:
原帖由 飛豬 於 2019-8-14 12:59 AM 發表

頭先睇到機場直播真係好嬲!香港點會變到噤!
我都冇唸過香港有機會變到咁,跌眼鏡

攪完咁多野有獎金,咁守法中年人又分咩呀?

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。