[其他] 林鄭:10月施政報告,將有含金量高政策幫年青人上車

del

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 hjwlop 於 2019-8-14 02:03 AM 發表

睇黎你又係警?哈哈,好的,我先把黑字收回
我個人不支持暴力(不論是警或示威,我亦從不參與暴力),但眼前所見的就是暴力的對抗。你不喜歡聽也好,但我的想法也不會改變。對抗不是單方面的,今日示威人士的憤怒我是理解和接受的。 ...
DLL味!都係個句啦!暴徒黑狗,泛民!妓者!就係你班支持者去推波助瀾!搞到香港今日噤L樣羅!無L問題架!因果既野!睇幾時報既者!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 最緊要有米 於 2019-8-14 10:25 PM 發表

40以下可以申請傑青

但米米覺得30OUT已經好老(開始退化丶職場亦算老人)
我37
希望受惠😂😂

回覆 引用 TOP

屌佢老母,發窮惡就可以用我地D錢去派?我又發惡

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 歡哥2020 於 2019-8-14 12:16 AM 發表

大家拭目以待! 好快1個月多d就有!
真係收到好消息,林鄭全力幫學生移民,免費送單程機票

回覆 引用 TOP

林鄭你以為真係社會怨氣呀?!美國搞中國呀!不如你每一個暴徒送一層樓啦

🤷‍♂️來來去去,年青人成日話上唔到車,每個年代嘅人其實都要出身一段時間,努力工作、 雕琢待人接物技巧而提升人際關係,令自己更多向上機遇,良好嘅理財同風險管理,先成功上車。眼見唔少同輩,都未有物業。有咩咁奇呢?
一冇得獨立置家就話全部問題出於政府,諉過於人又點會達到目標呢。
仲要支持環保撚,反對填海,反對用郊野公園,梗係連公屋都無得住啦。
再者,同父母住問題又有咩咁大呢?咪當生於多機會孝順嘅年代囉。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 歡哥2020 於 2019-8-14 12:16 AM 發表

有邊個仲期望林鄭施政吖,每個市民都想林鄭仆街冚家鏟,因為已冇自由,冇自由就要搞鳩林鄭,而林鄭代表共產黨,所以全港都是反共仇共!

共產黨真是卑鄙無恥,先用初心欺騙全港市民,於是香港人用和平遊行上街反對逃犯條例,共產黨一於照硬通過,香港爆發騷亂,警察於是射催淚彈和橡膠子彈對付,直至7.21勾結黑幫無差別打市民,而且警隊不承認,市民跟警隊勢不兩立,結果香港人經過二十多次示威,最後在共產黨大聲叫止暴制亂下,市民在國際記者監視下警隊仍然濫打濫捕。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 賈文子 於 2019-8-15 01:50 AM 發表

林鄭你以為真係社會怨氣呀?!美國搞中國呀!不如你每一個暴徒送一層樓啦
x2

回覆 引用 TOP

引用:

應該是向日本看齊,樓按可以做一百年?

回覆 引用 TOP

引用:

冇link冇真相

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 歡哥2020 於 2019-8-14 00:16 發表

林鄭已死, 之後嘅利民政策, 唔會關佢事.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 如果我變成回憶 於 2019-8-14 12:52 AM 發表

關咩事
咁多年積怨 爆左啫
再加上 年輕人 容易俾人 慫恿
媒體抹黑 結果導致今日惡果
典型冇腦思維,法國大革命都係生仔冇腦俾人慫恿? chi gou sin

點解要幫?一係推倒樓價至1500000一個500實用單位

回覆 引用 TOP

幫班廢青不勞而獲?不會掛?

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。