[其他] 林鄭:10月施政報告,將有含金量高政策幫年青人上車

引用:
原帖由 歡哥2020 於 2019-8-14 12:16 AM 發表

大家拭目以待! 好快1個月多d就有!
呢班黑狗好多恩將仇報,幫佢地咪盞第日咬你一啖

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 hihi198956 於 2019-8-14 01:15 AM 發表

嬲得我,反對填海都要比人提個老母出黎。

明明就係仲有成堆農地,係都要填,填海,沉降,起樓聽到都覺得耐。
其實已經吾系有冇屋住的問題,而是幫後生的自以爲香港是他地打番來啲

回覆 引用 TOP

果死八婆有好多地產商支持

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hihi198956 於 2019-8-14 01:15 AM 發表

嬲得我,反對填海都要比人提個老母出黎。

明明就係仲有成堆農地,係都要填,填海,沉降,起樓聽到都覺得耐。
你咁支持新界土豪做咩啫?
你有份投資呀?

佢地幾十年唔做野,又爛賭又爛滾。
香港人欠佢地呀!

錢就唔會俾佢地,子彈大陸大把。

引用:
原帖由 香港神仙 於 2019-8-14 01:15 AM 發表

農咩地,唔好再自欺欺人啦!
香港所謂農地,有咩去耕種出來。
剩下只有上一代人。
其他都移民哂,一是等收地。
有些用來做犯法野。

心知肚明啦! ...
同你講得多都覺得自己低能。

土地唔係屬於商業,工業,住宅,公共用地,咁係屬於咩地呀?我唔理你種草又好,養蚊又好,總之就係農地啦!元朗上水大埔唔多農地咩?係都要等十年填海?
真係好九唔搭八

引用:
原帖由 飛豬 於 2019-8-14 12:49 AM 發表

仆街啦林鄭!你害能到全香港都癲左!
泛民一齊 陪葬啦

回覆 引用 TOP

年年派一萬

政府咩玩法?咩邏輯?即係一個百厭嘅就仲要送玩具氹返佢,而一個聽話嘅就乜都冇,咁即係鼓勵個聽話嘅以後去百厭?

引用:
原帖由 香港神仙 於 2019-8-14 01:21 AM 發表

你咁支持新界土豪做咩啫?
你有份投資呀?

佢地幾十年唔做野,又爛賭又爛滾。
香港人欠佢地呀!

錢就唔會俾佢地,子彈大陸大把。
你咁支持中央政府?你又知道中央政府填海唔食盡香港人d錢?

又要比中央食,時間又耐,咁我揀個時間短,起碼d錢流番係香港都好。

其實呢批年青人醫返都嘥藥費

引用:
原帖由 annabb 於 2019-8-14 12:58 AM 發表

on9仔唔比發展可以點?
填海 郊野公園 大西北 通通唔比起樓,點起?
填海 郊野公園 大西北?泛民一定吾比

引用:
原帖由 神人兄. 於 2019-8-14 01:23 AM 發表

年年派一萬
派10萬

係呀係呀

回覆 引用 TOP

填诲做地有數計,到時剛夠班新移民主,真係有D政治因數

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Hoi0426 於 2019-8-14 12:44 AM 發表

有意義咩?一大班擺明收錢嘅垃圾,比佢地有意義咩?
咪就係,我地納d稅,就係咁俾d狗官亂揮霍

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。