[其他] 林鄭:10月施政報告,將有含金量高政策幫年青人上車

引用:
原帖由 hjwlop 於 2019-8-14 12:59 AM 發表

係咪越大家的聲音係想換來金錢上的補助,我覺得今日大家都是在要求一個公道。今次政府多次錯判形勢,濫用權力,一直都擺出一個高高在上的姿態,今日的境况就是林鄭想的吧。本來一個政府理應處事中立,但明顯就係口口聲聲説中立,但其實自己就是那個别有用心的人。經過多次的冲突,政府露底了,警黑勾結,公安混到黑警行列,直接違反了基本法,破壞了一國兩制。警方(至小所有警方高層)都不知在背後做了多少的小動作,可畏無 ...
咩q野警黑勾結!咩q野公安做黑警!唔係你班暴徒契哥!妓者朋友!政棍!日日搞破壞!香港會變到噤咩!

熱賣及精選
引用:
原帖由 annabb 於 2019-8-14 12:58 AM 發表

on9仔唔比發展可以點?
填海 郊野公園 大西北 通通唔比起樓,點起?
我幾時反對發展農地呀?
我係講填海起樓分分鐘要十年先出到供應呀,你等唔等到十年呀?你老母冇腦架?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hihi198956 於 2019-8-14 01:04 AM 發表

香港咁多農地係要填海?農地起樓快定填海快呀?有冇L腦呀你老母?
以前我都覺得應該幫交多少少稅無所謂,看到今天機場真系太失望

唔好幫
同我同歲同職級既好多都買到樓
剩低有d就有家庭負擔
但有d根本2個月去1次旅行
又去歐洲又去澳洲
唔儲錢之後就怨買唔到樓
講白d佢地係自己攞黎

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 農場Cute黑頭 於 2019-8-14 01:06 AM 發表

以前我都覺得應該幫交多少少稅無所謂,看到今天機場真系太失望
唉,香港衰落不遠爾。

罵不得,打不得,殺不得。點收科?

停左D大陸移民先啦

仆你個街,我後生唔見有幫。老林捱到十月先算啦

引用:
原帖由 van100 於 2019-8-14 12:32 AM 發表

幫條毛,送晒去填海,起島,俾真香港人住好過啦。
我寧願公屋比年青人打尖上樓,好過比新移民。
利申:自己有物業

引用:
原帖由 大有爺 於 2019-8-14 01:08 AM 發表

停左D大陸移民先啦
香港人口老化嚴重,政府又唔想背獲。咪吸d人埋黎交稅囉。有冇得住,唔理

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hihi198956 於 2019-8-14 01:08 AM 發表

唉,香港衰落不遠爾。

罵不得,打不得,殺不得。點收科?
取消大學資助加大奬學金能者居之

佢地係黎羅野多

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 農場Cute黑頭 於 2019-8-14 01:12 AM 發表

取消大學資助加大奬學金能者居之
嬲得我,反對填海都要比人提個老母出黎。

明明就係仲有成堆農地,係都要填,填海,沉降,起樓聽到都覺得耐。

引用:
原帖由 hihi198956 於 2019-8-14 01:04 AM 發表

香港咁多農地係要填海?農地起樓快定填海快呀?有冇L腦呀你老母?
農咩地,唔好再自欺欺人啦!
香港所謂農地,有咩去耕種出來。
剩下只有上一代人。
其他都移民哂,一是等收地。
有些用來做犯法野。

心知肚明啦!

問過地慘商未呀? 你想隊冧樓價 問問佢地俾唔俾先啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 wonderful2night 於 2019-8-14 01:10 AM 發表

我寧願公屋比年青人打尖上樓,好過比新移民。
利申:自己有物業
係囉,係都比左本地香港結左婚,有小朋友既上屋先啦。果d南亞裔既都有份真係痴線

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。