[樓市分析及CCL] 暴動令樓市下行最大收益者

問過中聯辦未

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
ff 边個話耍買樓? 第6個訴求?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 chusteve 於 2019-8-12 10:51 PM 發表

香港班7頭一日到晚就是樓價。 晚上看銀行估價高10萬,就超開心快點大家樂嘆個下午茶。 估價一跌十萬,馬上念念有詞,半夜上討論區發洩。
好同意
日日對住個銀行估價打飛機

引用:
原帖由 noboby 於 2019-8-12 09:23 PM 發表

點解有一班社會精英(教師,社工,醫護,機師,工務員....)參加示威暴動行為,其實好大部份係年青未上車一族,因為工作關係,收入穩定,但未能追上樓價幾何式增長,對社會積存不滿,現籍一些社會運動,希望重新洗牌,推倒經濟令樓價下行.但當社會不穩,人人失業,樓價下跌,相反他們工作,不用擔心被炒,收入穩定,不怕供唔起樓,放心入市,最後成為最大得益者. ...
拉左入去坐,跌左點買?
班友on x冇極限😂😂😂

通常去到呢個時候,就會個個喺度阿爺代言人上身,又話邊個邊個係棋子,咩人咩人別有用心引蛇出洞,某方某方最大得益者,外國勢力xx戰,人人都在盤算著呢一位唔知存唔存在的終極策劃者。得個估字... 不如睇返自己手上的資產流向

引用:
原帖由 annabb 於 2019-8-12 11:10 PM 發表

拉左入去坐,跌左點買?
班友on x冇極限😂😂😂
最極端那班點會諗”買樓”,他們最想堵截新移民,然後將所有地起公屋

成世都諗買樓

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 情.迷 於 2019-8-12 11:13 PM 發表

最極端那班點會諗”買樓”,他們最想堵截新移民,然後將所有地起公屋
想起公屋就唔好反啦,反又點有地呀?

引用:
原帖由 K.Owen 於 2019-8-12 10:47 PM 發表

因為佢成個腦就係諗點靠層樓賺錢,活係自己世界,連人地出嚟爭取咩都未知
無錯,我唔支持港獨,對中央亦無反感,唯獨討厭林鄭撕裂香港,對年青人毫無尊重。

引用:
原帖由 今天默默的魚蛋 於 2019-8-12 11:11 PM 發表

通常去到呢個時候,就會個個喺度阿爺代言人上身,又話邊個邊個係棋子,咩人咩人別有用心引蛇出洞,某方某方最大得益者,外國勢力xx戰,人人都在盤算著呢一位唔知存唔存在的終極策劃者。得個估字... 不如睇返自己手上的資產流向 ...
做得果d根本吾會同樓市脫節。同埋當樓下行咁,根本存在信心問題,有邊個夠膽入市。

回覆 引用 TOP

唔覺有跌

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 noboby 於 2019-8-12 09:23 PM 發表

點解有一班社會精英(教師,社工,醫護,機師,工務員....)參加示威暴動行為,其實好大部份係年青未上車一族,因為工作關係,收入穩定,但未能追上樓價幾何式增長,對社會積存不滿,現籍一些社會運動,希望重新洗牌,推倒經濟令樓價下行.但當社會不穩,人人失業,樓價下跌,相反他們工作,不用擔心被炒,收入穩定,不怕供唔起樓,放心入市,最後成為最大得益者. ...
冇錯我都有個仆*同事, 恃住自己老公做消防係鐵飯碗, 係咁話支持暴徒搞冧個樓, 而家仲喺度開始睇樓添 !

引用:
原帖由 Myrickng 於 2019-8-12 11:08 PM 發表

好同意
日日對住個銀行估價打飛機
睇住淡聞開心交租最幸福

一早講明要搞冧經濟一鑊熟

社工,教師,醫生,正常收入,不怕經濟差,律師,記者,越亂越富貴

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。