[樓市分析及CCL] 暴動令樓市下行最大收益者

引用:
原帖由 scotfld 於 2019-8-15 10:22 PM 發表

你讀心神探咩?你不如話佢地個個示威者都想做美國總統?
佢哋捱梗貴租

熱賣及精選
引用:
原帖由 rryrry 於 2019-8-15 06:01 PM 發表

一句講晒

5想香港成敘利亜

下一轉一定要投票犯氓對家

如果想香港成為一國一制下面嘅一個普通大陸城市,咪投比建制囉。

睇見自從 CY上台以後嘅制度崩壞,乜都可以包庇,特事特辦,到最後名正言順通過修例將香港最值得珍惜嘅司法系統破壞,唔知道班保皇黨仲有咩值得我去支持。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 低能的你 於 2019-8-15 06:40 PM 發表

owen. 為人粗鄙,用字粗俗, 無禮貌到加零一,加好叉寸

scoft為人有禮貌,用字大體,有禮貌得多多聲,而且能包容異己
...
講真,你態度唔差,只係立場不一致,好過好多終日 “曱甴” 前 “暴徒” 後咁叫嘅五毛。

引用:
原帖由 虎榮 於 2019-8-15 10:43 AM 發表

香港人諗野係無諗將來…………

一味 情緒 行先,只諗要求什麽才可消消氣。

佢落左台,邊個上你先晤再叫佢落台?

落左台,問題就解決?

自己諗野都無諗遠d.....

過去20年,有一個特首 係無被叫落台的嗎? ...
民主社會每人都可以有示威嘅權利,過去 20年個個特首都被人叫過落台無錯,但係又有邊個可以好似林鄭咁,挑起咁大嘅社會撕裂,咁長期嘅抗爭運動,同埋咁多人嘅反對?

如果你都明白係制度問題,咁點解唔會有建制派敢講出黎,全民無篩選普選特首,比特首民意授權去獨立施政,杜絕或減少對權貴嘅利益輸送,先係辦法?

香港人唔係傻的,只要有得揀,點會同你揀個講明攬炒嘅特首?

引用:
原帖由 democrazyboy 於 2019-8-15 11:09 AM 發表

我朋友個仔有出來夢倫,佢唔係港獨,亦唔係行先死先,純係參加湊人頭,目的係隊冧樓價上車。
我都唔係支持港獨,我只係支持林鄭下台。

咁你係咪話 200萬裡面有一個人支持樓價下跌?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 scotfld 於 2019-8-15 10:41 PM 發表

民主社會每人都可以有示威嘅權利,過去 20年個個特首都被人叫過落台無錯,但係又有邊個可以好似林鄭咁,挑起咁大嘅社會撕裂,咁長期嘅抗爭運動,同埋咁多人嘅反對?

如果你都明白係制度問題,咁點解唔會有建制派敢講出黎,全民無篩選普選特首,比特首民意授權去獨立施政,杜絕或減少對權貴嘅利益輸送,先係辦法?

香港人唔係傻的,只要有得揀,點會同你揀個講明攬炒嘅特首? ...
一人一票選,我相信好大機會比現在更差。

香港人無遠見的思維……更無將來。

某日有幾首外太空船到了地球, 分別寫了報句:
1號 太空船降落在沙漠地區, 就報告地球全是沙漠....冇山冇水冇人......
2號 太空船降落在海洋地區, 就報告地球全是水....冇山冇沙冇人冇空氣......

做人如此片面, 只睇自己想睇的野......眼光只會更短小
引用:
原帖由 916430 於 2019-8-15 10:26 PM 發表

佢哋捱梗貴租
何以見得?你識佢地?

引用:
原帖由 虎榮 於 2019-8-15 10:44 PM 發表

我無話 “一人一票” 我只係話普選,費事 D 五毛出黎話美國總統英國首相都唔係一人一票,然後用菲律賓同印度呢 D 民智未開嘅國家黎比較。

引用:
原帖由 scotfld 於 2019-8-15 10:52 PM 發表

我無話 “一人一票” 我只係話普選,費事 D 五毛出黎話美國總統英國首相都唔係一人一票,然後用菲律賓同印度呢 D 民智未開嘅國家黎比較。
結果一樣。

民智低係死穴。

1號 太空船降落在沙漠地區, 就報告地球全是沙漠....冇山冇水冇人......
2號 太空船降落在海洋地區, 就報告地球全是水....冇山冇沙冇人冇空氣......

引用:
原帖由 虎榮 於 2019-8-15 10:44 PM 發表

言歸正傳,你認為世界上有邊個國家或者地區比香港更適合有普選領袖嘅權利同埋原因?

香港人唔夠現實嗎?
香港人唔夠政治冷感嗎?
香港人唔夠教育水平嗎?
香港制度唔夠廉潔嗎?

我真係想知。

引用:
原帖由 虎榮 於 2019-8-15 10:56 PM 發表

結果一樣。

民智低係死穴。
我早知道你有此一提,上面 #278 已經提醒師兄,唔好用香港來同菲律賓或者印度呢 D 民智未開嘅國家比。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 scotfld 於 2019-8-15 10:51 PM 發表

何以見得?你識佢地?

我本來支持警察
宜家見樓價跌緊
我轉去支持示威者

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 916430 於 2019-8-15 10:59 PM 發表

你唔好扮嘢啦,你識得咁多你口中嘅 “曱甴”?你係 “喬裝” 入去做臥底,定係比佢地鬧走架?

引用:
原帖由 scotfld 於 2019-8-15 10:57 PM 發表

言歸正傳,你認為世界上有邊個國家或者地區比香港更適合有普選領袖嘅權利同埋原因?

香港人唔夠現實嗎?
香港人唔夠政治冷感嗎?
香港人唔夠教育水平嗎?
香港制度唔夠廉潔嗎?

我真係想知。 ...
我自己就覺得好多已發展國家的國民,民智都係不適合普選的。原因主要係愈生活富足,人就愈不思進取,思想更會 捨本逐 末。呎個原因係人類的問題,不分國家種族。

更同你所講的學歷………無關。

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。