[樓市分析及CCL] 暴動令樓市下行最大收益者

引用:
原帖由 K.Owen 於 2019-8-14 10:57 PM 發表

咁你先係真正想個市跌嘅人喎,套用某位人士的羅緝,咁你一定有出去示威啦,唔係點搞砸香港呀
精人出💰,笨人出手,我只需順其勢而行。

我肯定背後有人或金主早已安排,沽空偷取暴利,我只是散戶一個。

只有智障無知的人成為了別人的棋子。

熱賣及精選
引用:
原帖由 澳南小智 於 2019-8-14 11:23 PM 發表

精人出💰,笨人出手,我只需順其勢而行。

我肯定背後有人或金主早已安排,沽空偷取暴利,我只是散戶一個。

只有智障無知的人成為了別人的棋子。 ...
你唔好事事都咁陰謀論,呢班出黎嘅年青人唔係傻,邊有咁容易被人利用。

就算有人捐錢,都唔係為左私利,只係表示支持,唔使咩都外國勢力嘅。

引用:
原帖由 K.Owen 於 2019-8-14 10:55 PM 發表

個傻仔差佬自己衝出嚟諗住捉一個背對住佢冇做任何衝擊嘅女士,仲要禁低個女士想拖走佢,出嚟救人都好正常,學啲白衣人話齋,挑釁人,比人還擊係好正常,而且已經有大量的片段見到好多差佬會向被制服的人施暴,更加要保護位女士。
同埋,啲差佬晚晚當示威者狗咁打,比人反擊都好正常
更何況,大佬呀,個警察全副武裝,啲示威者點會傷到佢呀,佢副武裝擋子彈都得啦,而且佢啲同袍唔出嚟救佢,會係咩原因?

好簡單,學啲差佬 ...
owen,你真的肯定差佬有出力打人?

佢拔左槍,正常都會開,佢冇開。。。

聽你講完,差佬真係白痴,任由人打,如果你睇美劇,fbi已經開槍,香港差佬真係白痴,我終於同意你的立場。

引用:
原帖由 scotfld 於 2019-8-14 11:30 PM 發表

你唔好事事都咁陰謀論,呢班出黎嘅年青人唔係傻,邊有咁容易被人利用。

就算有人捐錢,都唔係為左私利,只係表示支持,唔使咩都外國勢力嘅。

...
事實太明顯,一大班傻人。你可以話我自私同涼薄,但我都唔寧願 on9

引用:
原帖由 低能的你 於 2019-8-14 11:43 PM 發表

如果你睇美劇,fbi已經開槍。 ...
師兄,原來你嘅常識係睇美劇學返黎架

引用:
原帖由 澳南小智 於 2019-8-14 11:48 PM 發表

事實太明顯,一大班傻人。你可以話我自私同涼薄,但我都唔寧願 on9
我同你立場無抵觸。你可以話我支持抗爭係搞搞震,但我都寧願終極解決問題根源。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 scotfld 於 2019-8-15 12:09 AM 發表

師兄,原來你嘅常識係睇美劇學返黎架
師兄,正常反應,個個人都會自保,我覺得正常反應。。。

我怕你無知,只係舉美例子,次次口頭警告,不理會都會開槍。我講緊程序,唔係常識。。。ok

引用:
原帖由 低能的你 於 2019-8-15 12:25 AM 發表

師兄,正常反應,個個人都會自保,我覺得正常反應。。。

我怕你無知,只係舉美例子,次次口頭警告,不理會都會開槍。我講緊程序,唔係常識。。。ok ...
所以我咪話叫你唔好睇美劇囉。

FBI 其實無咩大不了,咪又係公務員開工等收工?你估個個 Ethan Hunt, James Bond 咩?

美國其實 99.9% 地方都係好安全,你去過未架?定係微博話你知美國好危險?Fatal shooting of unarmed people 發生比率比大陸公安屈打成招可能係 1:99。

引用:
原帖由 scotfld 於 2019-8-15 02:30 AM 發表

所以我咪話叫你唔好睇美劇囉。

FBI 其實無咩大不了,咪又係公務員開工等收工?你估個個 Ethan Hunt, James Bond 咩?

美國其實 99.9% 地方都係好安全,你去過未架?定係微博話你知美國好危險?Fatal shooting of unarmed people 發生比率比大陸公安屈打成招可能係 1:99。 ...
唔睇美劇,唔通睇港劇?定收看暴亂live?咁只能睇美劇。。。

美國當然未去過啦,我呢d窮等人家只能留守香港同大陸。。。哈哈哈。。。而且唔知點解,真的冇諗過要去美國遊玩。。。(完全冇呢個動機。。。)最好你出張機票俾我去見識下。。。

你講到好似返屋企咁?你日日返美國的?

你話美國安全關我鬼事,我宜家講緊香港被搞到好混亂。。。可能美國是你家,但係香港是我家囉。。。我只關心屋內的東西,其他國家發到豬頭咁都唔關我事。。。

係呢,你幾時返你家鄉?呢度好危險,快d返你家鄉,門口係個度,好行兼唔送啦。。。拜你條尾。。。

引用:
原帖由 低能的你 於 2019-8-15 04:59 AM 發表

你講到好似返屋企咁?你日日返美國的?
...
你點知我而家就唔係響美國?

引用:
原帖由 Chelseaaa 於 2019-8-14 10:28 AM 發表

政府點仆圭法?
毫無擔當,挑動民鬥,唔係卜佳係乜?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 scotfld 於 2019-8-15 05:23 AM 發表

你點知我而家就唔係響美國?
哦,咁恭喜你活得咁安全。。。

咁你米好關心香港囉,從遙遠的地方來消息指正我??咁嚴重??

失覺晒,我讀書少都令到你咁關心。。。

引用:
原帖由 低能的你 於 2019-8-15 08:52 AM 發表

哦,咁恭喜你活得咁安全。。。

咁你米好關心香港囉,從遙遠的地方來消息指正我??咁嚴重??

失覺晒,我讀書少都令到你咁關心。。。 ...
我不嬲都鍾意環遊世界嘅,唔安全嘅地方我唔會去,但係香港依然係我家。我只係睇唔過眼樓主妄顧現實嘅歪理。

引用:
原帖由 scotfld 於 2019-8-15 09:11 AM 發表

我不嬲都鍾意環遊世界嘅,唔安全嘅地方我唔會去,但係香港依然係我家。我只係睇唔過眼樓主妄顧現實嘅歪理。
咁即係你日日緊貼live??你又點安心環遊世界??你都係安心上路,。。。。開心地環遊世界啦。。。。咁你下站去邊??

我建議印度,哈哈哈。。。。

香港係個福地,希望大家見好就收,唔好再咁樣攪落下。至於點煞科,最好大家可以為對方諗多步,搵到最好的落台階,令佢完美結束,或者你覺得我咁講冇根有據。。。都只能咁諗。。。

你都冇他法。。。辦法只得一個,其實邊個上,結局都一樣,唔通你可以反駁我??歡迎,放馬過來

謝謝分享

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。