• 瀏覽: 33,488
  • 回覆: 177
  • 追帖: 5
證明到一件事,就係老美
開始真係唔掂,好快啲跳船

回覆 引用 TOP

千萬別信, 害死人

回覆 引用 TOP

阿爺大把錢

回覆 引用 TOP

周顯係老美大戶打手,係人都知

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 bonod 於 2019-8-12 10:07 PM 發表

條友齋講都無理據解釋點解棄守
結論:買樓保值

回覆 引用 TOP

用肺講嘢買美股,財經專家屌

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kglam98 於 2019-8-12 11:10 PM 發表

你理解錯佢既說話,佢話單係換成美金無用,用美金買美股先安全
咁你快d去買啦,道指好快30000點

千其唔好信佢,短其內美股美元會大跌,信佢一成相目失明!

回覆 引用 TOP

who is he

回覆 引用 TOP

咁要買樓

回覆 引用 TOP

##########################
####  謝絕伸手黨      ####
####  鄙視以第三方軟件   ####
####  扮作有料嘅綱絡騙棍  ####
##########################
引用:
原帖由 sesame206 於 2019-8-12 08:31 PM 發表

上周五,我在本欄講了,中國這次讓人民幣貶值,純粹是防禦性的,只是為了回應美國的3,000億美元新收關稅,而不是大打貨幣戰爭。不過,話說回來,如果真的是到了危急關頭,我相信中國的基本國策將會是寧抱儲備,不守匯率,任由人民幣下跌算了。

至於香港呢?日前,有消息傳出來,說中央政府借用香港外匯儲備4,000億美元,至今未還,我斷言這不可能,皆因匯價是騙不了人的,如果這真的發生了,相信聯繫匯率不可能守得住 ...
"政府可以要求把這些在港美元照樣用港元結算"

垃圾評論,那又如何?

回覆 引用 TOP

而家香港咁亂,聯繫匯率更加要守

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hihi198956 於 2019-8-13 12:02 AM 發表

咁你快d去買啦,道指好快30000點
我使你教?笑死

既然 貴討論區不歡迎理性討論,鼓吹「愛國大於一切」,只要「親共愛國」言論,

謹此向貴討論區道別,祝安健

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 panthercww 於 2019-8-12 08:49 PM 發表

吊你老母,死漢奸,而家仲叫人買美股,無論減不減息美股都會大跌,死外街,美國搞香港就是要港人接火棒,這帖字要刪除。
我諗點都信大國, 好過信一D騙子國家啦

狗會在我腳下,大細掌於手中
哪個再敢多說話,夷平狗會是誰
哪個可以稱霸,誰人戰績高過孤家
高高在上 諸君看吧 朕之戰績美好如畫
登山踏霧 指天笑罵 捨我誰堪誇

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]