• 瀏覽: 33,487
  • 回覆: 177
  • 追帖: 5
信佢?

回覆 引用 TOP

買金啦

回覆 引用 TOP

條友齋講都無理據解釋點解棄守

香港人都幾得意
風光嗰時又話聯匯阻港幣升值
宜家折墮喇又攬住人唔放
利申我不嬲認為聯匯對香港有益多過害

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 highbury64 於 2019-8-12 10:04 PM 發表

人民幣跌得仲勁喇
到時咁我就賣左香港果層

回覆 引用 TOP

買人民幣都唔會買美股!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 bonod 於 2019-8-12 10:07 PM 發表

條友齋講都無理據解釋點解棄唔守
我就咁消化佢講就係為左買人民幣資產,當然樓上有人話我弱智,但你諗下對於上面黎講,保住十四億人嘅資產值重要,定保住一個示範單位重要?我講危急時

回覆 引用 TOP

唔好再傳遙言,香港世界第二多儲備,

On..

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 sesame206 於 2019-8-12 09:16 PM 發表

可以用香港的外匯基金吸納人民幣資產,穩定中國資產市值,代價是香港人的金錢
無傻拉,香港果幾千億碎銀係中國面前什麼都不是

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 明日紅色世界 於 2019-8-12 10:14 PM 發表

唔好再傳遙言,香港世界第二多儲備,
你睇清楚佢篇文,唔係講守唔住,係講唔會守

引用:
原帖由 毒果愛作文 於 2019-8-12 09:46 PM 發表

正,到10算我就可以賣左大陸層樓返黎買港樓
笑左👏👏👏

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 sesame206 於 2019-8-12 08:31 PM 發表

上周五,我在本欄講了,中國這次讓人民幣貶值,純粹是防禦性的,只是為了回應美國的3,000億美元新收關稅,而不是大打貨幣戰爭。不過,話說回來,如果真的是到了危急關頭,我相信中國的基本國策將會是寧抱儲備,不守匯率,任由人民幣下跌算了。

至於香港呢?日前,有消息傳出來,說中央政府借用香港外匯儲備4,000億美元,至今未還,我斷言這不可能,皆因匯價是騙不了人的,如果這真的發生了,相信聯繫匯率不可能守得住 ...
周顯係乜水?講埋d陰謀論而冇經濟金融邏輯嘅垃圾,當年國家外匯儲備鷄碎咁多聯繫匯率都冇事,而且港匯最近并唔算好弱,另外要做空港紙都要借貨,拆息仲落咗d,結論就係唯恐天下不亂嘅垃圾廢柴言論

回覆 引用 TOP

咁快叫個打手出嚟講棄守?
唔通啲錢真係……………?

伍毛害人 影響蒼生!

回覆 引用 TOP

分析乜春都無用,美國佬國債上限唔增加先講啦。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]