• 瀏覽: 33,486
  • 回覆: 177
  • 追帖: 5
引用:
原帖由 武若依 於 2019-8-12 09:06 PM 發表

講咁多廢話原來又係叫人換美元
又叫人7.85換,咁先至賤格

回覆 引用 TOP

正一撚樣,加速聯繫匯率崩潰=愛國行為?真心可怕。。。周顯,你個名以後你d文章唔洗我睇啦,浪費時間

回覆 引用 TOP

唔入美元點買美股?
咩LOGIC

呢個世界上 有精仔、有懵仔、有叻仔、散仔、賭仔、重有戇居仔

回覆 引用 TOP

邏輯有點問題吧? 為何要美股? 投資機會好? 買A股A50指數類基金, 不是更好的穩守突擊嗎?

引用:
原帖由 sictakho 於 2019-8-12 09:10 PM 發表

買美股?
買美股咪即係先換美元

回覆 引用 TOP

米國十三太保隨時由資易戰轉问金融戰和顔色動亂亂

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hihi198956 於 2019-8-12 09:23 PM 發表

九唔搭八,如果唔守港幣,港幣唔值錢,成個樓市股市,保險行業。全部死哂呀!
問題就係大陸本身係咪真係等住外匯基金吸納佢d資產,你估「艱險我奮進,困乏我多情」的波叔會顧及我地班香港小市民定係佢財政司司長個位先?

引用:
原帖由 訪客人 於 2019-8-12 09:28 PM 發表

邏輯有點問題吧? 為何要美股? 投資機會好? 買A股A50指數類基金, 不是更好的穩守突擊嗎?
要離開港元系統

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 sesame206 於 2019-8-12 08:57 PM 發表

刪咩啫,人地係am730專欄作家你咪寫信去施老闆到投訴囉,我擔心嘅係聯匯,唔係買美股定日圓呀
你巧京京,咪唱哂美金,draw出黎,放床底lor

回覆 引用 TOP

黃屍又柒了

回覆 引用 TOP

美股26000點,仲叫人接貨

回覆 引用 TOP

生活在香港, 這方法(買美股)是離不開的。除非認為這是投資的好機會, 否則想真正離開港元系統, 只有移民一途~!

回覆 引用 TOP

心術不正!

Photobucket

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 sesame206 於 2019-8-12 20:31 發表

上周五,我在本欄講了,中國這次讓人民幣貶值,純粹是防禦性的,只是為了回應美國的3,000億美元新收關稅,而不是大打貨幣戰爭。不過,話說回來,如果真的是到了危急關頭,我相信中國的基本國策將會是寧抱儲備,不守匯率,任由人民幣下跌算了。

至於香港呢?日前,有消息傳出來,說中央政府借用香港外匯儲備4,000億美元,至今未還,我斷言這不可能,皆因匯價是騙不了人的,如果這真的發生了,相信聯繫匯率不可能守得住 ...
如果港元脫勾,
外資不會撒資。。。?

回覆 引用 TOP

AM730 根本就係一份黃媒

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]