• 瀏覽: 43,968
  • 回覆: 301
  • 追帖: 3
引用:
原帖由 psplayer 於 2019-8-14 10:55 AM 發表

人仔永遠都唔會自由兌換流通的,香港始終有其獨特性和利用價值

令人最灰的是 大家已睇清楚香港政府腐敗無能的本質,叫人如何信任咁樣的政府呢?愛市民的政府會在住宅區,地鐵站放催淚彈嗎?呢D行動根本就唔係出于保護其他市民的目的! ...
2047後港元有無自由都唔知, 人仔同港元最大分别係強國無法控制香港資金出入. 如果强國對香港加强控制, 香港失左自主獨立性, 信强國既外资直接用人仔就得. 唔信强國既外資亦唔信港元(同樣好多香港與中國差别對待都會慢慢消失). 當然強國好香港會分到D, 但注定會做N個城市之一. 
而從最近種種事情來睇, 强國唔可能唔對香港加强控制. 

吾兒小臭蟲一條, 未喊爹娘先叫 "打扁你"
笑時打人, 哭時丙人, 打人專打臉
小臭蟲打不得, 駡不得, 一駡就哭, 一哭就吐
熱賣及精選
快啲賣,香港好快玩完

回覆 引用 TOP

移民去坪州定長州? 

引用:
原帖由 starbug 於 2019-8-14 09:53 AM 發表

邊度有得日日釣魚咁好?
去加拿大啦,大把湖泊任你釣 ,釣到你死都得呀!

賣樓

回覆 引用 TOP

唔等住套現就KEEP 住收租先

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 SkyBlue2046 於 2019-8-14 11:51 AM 發表

去加拿大啦,大把湖泊任你釣 ,釣到你死都得呀!
咁好?? 咁你有冇去過?

引用:
原帖由 cmui78 於 2019-8-14 11:28 AM 發表

2047後港元有無自由都唔知, 人仔同港元最大分别係強國無法控制香港資金出入. 如果强國對香港加强控制, 香港失左自主獨立性, 信强國既外资直接用人仔就得. 唔信强國既外資亦唔信港元(同樣好多香港與中國差别對待都會慢慢消失). 當然強國好香港會分到D, 但注定會做N個城市之一.
而從最近種種事情來睇, 强國唔可能唔對香港加强控制.  ...
內地的黑錢白錢都依賴香港出入,對佢地黎講係必要的工具,唔會主動搞WOR的,亦唔會有外資信強國,因為知道投入內地的錢易入難出

其實強國几時都想控制香港,佢最想就係香港人開開心心地被控制,問題實際上無論點溝淡香港人,暫時成效都係未如預期。此外,我覺得香港亂象也與阿爺嚴重權鬥有關,實際情況極複雜

...1231/20000

健康就是財富!

找到你的心之所安了嗎?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Chavez_Nysm 於 2019-8-14 11:40 AM 發表

移民去坪州定長州?  
買個螢幕去坪州住,當移民

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 starbug 於 2019-8-14 12:04 PM 發表

咁好?? 咁你有冇去過?
有乜你冇去過咩?

引用:
原帖由 blowoff12345678 於 2019-8-11 01:29 AM 發表

97年移民潮,果時賣左樓移民果班中產,十年八載回流香港,D樓至少升左一倍。

近日决定移民,全家走,呢一走最少十幾年等小朋友讀埋大學,今次應該賣定放租好?

鈇路上蓋細單位,fully paid. 比D意見 thanks ...
賣..............

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 blowoff12345678 於 2019-8-11 01:29 AM 發表

97年移民潮,果時賣左樓移民果班中產,十年八載回流香港,D樓至少升左一倍。

近日决定移民,全家走,呢一走最少十幾年等小朋友讀埋大學,今次應該賣定放租好?

鈇路上蓋細單位,fully paid. 比D意見 thanks ...
一定賣樓

回覆 引用 TOP

引用:

賣斷佢啦。以後唔好返嚟啊。

更系租出去先啦,你都唔知移民去的地方是否真的適應。到時想返黎都唔洗再買樓。移民幾年後覺得真係唔會返黎時才賣都唔遲。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]