• 瀏覽: 43,970
  • 回覆: 301
  • 追帖: 3
過完今晚你就知層樓應該早啲放,除非你想收租十幾廿年

熱賣及精選
引用:
原帖由 blowoff12345678 於 2019-8-11 01:29 AM 發表

97年移民潮,果時賣左樓移民果班中產,十年八載回流香港,D樓至少升左一倍。

近日决定移民,全家走,呢一走最少十幾年等小朋友讀埋大學,今次應該賣定放租好?

鈇路上蓋細單位,fully paid. 比D意見 thanks ...
放租

回覆 引用 TOP

放租啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 blowoff12345678 於 2019-8-11 01:29 AM 發表

97年移民潮,果時賣左樓移民果班中產,十年八載回流香港,D樓至少升左一倍。

近日决定移民,全家走,呢一走最少十幾年等小朋友讀埋大學,今次應該賣定放租好?

鈇路上蓋細單位,fully paid. 比D意見 thanks ...
Do you have enough cash to support your family after migration?

回覆 引用 TOP

再唔賣小心跌2-3成

回覆 引用 TOP

push

回覆 引用 TOP

賣仔莫摸头,摸头眼淚流

回覆 引用 TOP

引用:

全賣以免被貢惨…………

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 jeff_whc 於 2019-8-14 02:41 AM 發表

過完今晚你就知層樓應該早啲放,除非你想收租十幾廿年
你講得啱 家長真係一日唔同答案。 唯一可以肯定嘅 就係唔好聽呢度有班 冚家剷 葡萄友 一聽到人哋移民 就梗係話: 去咗唔好返 好行夾唔送。 嗰啲你就真係睬佢都傻 個市好嘅咪返嚟囉。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 SkyBlue2046 於 2019-8-12 11:30 AM 發表

賣咗佢以後唔好返嚟喇, 喺嗰邊日日釣魚咪好囉!
邊度有得日日釣魚咁好?

其實今次香港social unrest 對香港最大影響係比好多人見到個好灰既香港未來. 
1997年香港既gdp係中國既25%. 中國唔可以比香港亂. 2017年香港gdp係中國既3%, 當然唔希望香港經濟出事, 但係無乜所以太大所谓.
香港2047最好既结果可能係成為'深港湾市'既香港區. 但係香港最终會失去獨有性. 外资賣樓唔可能一日即走, 但會係未來20年慢慢唔見. 

吾兒小臭蟲一條, 未喊爹娘先叫 "打扁你"
笑時打人, 哭時丙人, 打人專打臉
小臭蟲打不得, 駡不得, 一駡就哭, 一哭就吐
引用:

如果唔等cash用, 放租!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cmui78 於 2019-8-14 10:26 AM 發表

其實今次香港social unrest 對香港最大影響係比好多人見到個好灰既香港未來.
不能認同更多.
呢D就係香港將來既棟樑.
香港本身係有優勢, 但已經逐步減少.
佢地咁搞一搞, 係加速香港優勢既消失.
而呢D優勢, 係唔會返黎既, 冇左就冇左.

回覆 引用 TOP

引用:

full pay的話,當然是租出去最好啦,特別係你似乎冇打算在外國終老

如果你賣掉,第時返黎好難再在香港買到樓的了

...1231/20000

健康就是財富!

找到你的心之所安了嗎?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cmui78 於 2019-8-14 10:26 AM 發表

1997年香港既gdp係中國既25%. 中國唔可以比香港亂. 2017年香港gdp係中國既3%, 當然唔希望香港經濟出事, 但係無乜所以太大所谓.
香港2047最好既结果可能係成為'深港湾市'既香港區. 但係香港最终會失去獨有性. 外资賣樓唔可能一日即走, 但會係未來20年慢慢唔見.&nb ...
人仔永遠都唔會自由兌換流通的,香港始終有其獨特性和利用價值

令人最灰的是 大家已睇清楚香港政府腐敗無能的本質,叫人如何信任咁樣的政府呢?愛市民的政府會在住宅區,地鐵站放催淚彈嗎?呢D行動根本就唔係出于保護其他市民的目的!

...1231/20000

健康就是財富!

找到你的心之所安了嗎?
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]