• 瀏覽: 43,300
  • 回覆: 301
  • 追帖: 3
梗系放租啦,到時回流都有個竇,總好過到時幫人供樓/省卻到時搵樓嘅麻煩。

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
你都冇信心,放手走

回覆 引用 TOP

放租,反正唔等錢使,我朋友都係放租。

回覆 引用 TOP

賣左樓,到你想回流就無地方落腳,所以三思

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Neal21 於 2019-8-12 08:57 PM 發表

一定係賣樓,走人,一去冇回頭,回頭正仆街
請問樓主係咪殺咗你全家?定一話你鼓勵緊樓主?
你兩位識得?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 blowoff12345678 於 2019-8-11 01:29 發表

97年移民潮,果時賣左樓移民果班中產,十年八載回流香港,D樓至少升左一倍。

近日决定移民,全家走,呢一走最少十幾年等小朋友讀埋大學,今次應該賣定放租好?

鈇路上蓋細單位,fully paid. 比D意見 thanks ...
租比人收租。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ATA6038 於 2019-8-11 11:04 PM 發表

老西唔好放!班甲由就係想你平放!
 正正係呀 香港有好多傻仔以為搞冧咗個市就有平貨執 有平貨你都要有本事執先得㗎

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 最緊要有米 於 2019-8-11 11:08 AM 發表

現時人移民都未必會完全棄樓
咁製造大量租盤,繼續乾升
趕絕窮鬼
咪益左D廢青有平樓租?
 絕對正確呀!
話時話我又覺得好奇怪 啲葡萄友同班廢青 應該好想多啲人移民 然後佢哋可以執平貨 ,但係點解一有人講話移民,就 有咁多人咒人 食飽好上路 去咗唔好返嚟 啲咁嘅廢話 咁究竟係想人哋走定唔走?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 himax 於 2019-8-11 02:23 PM 發表

移民記得順手放棄中國籍 今生今世再也不做中國香港人
一定係要咁做啦

回覆 引用 TOP

先賣樓, 後移民, 然後日日上連登鼓吹引老解入局, 跟住再返來入貨

引用:
原帖由 blowoff12345678 於 2019-8-11 01:29 AM 發表

97年移民潮,果時賣左樓移民果班中產,十年八載回流香港,D樓至少升左一倍。

近日决定移民,全家走,呢一走最少十幾年等小朋友讀埋大學,今次應該賣定放租好?

鈇路上蓋細單位,fully paid. 比D意見 thanks ...
認識當年移民的港人,最後都係回流香港
而且資產因為移民而損失咗好多增值機會

回覆 引用 TOP

放租

回覆 引用 TOP

買樓啦,以後唔好返嚟!

回覆 引用 TOP

賣左佢
去到當地先買物業放租

遲d香港行埋中國經濟法
海外轉唔走d錢

回覆 引用 TOP