• 瀏覽: 8,257
  • 回覆: 33
這個映日灣有什麼亮點?

看似交通挺方便,去港島東紅磡也有地鉄小巴

熱賣及精選
280呎一房,好細

三大不能買的盤:油塘、屯門樓 四小龍
1.油塘樓,水泥灰敝日
2. 屯門太遠,風水又差
3. 四小龍,太密集,住到好像雀籠
亮點可能係隔咁遠都嗅到臭河屎味

大陸人就買
奧運站九龍站 啲豪宅區

荃灣唔入流
傻B

亮點係要買多啲香薰放係屋企Pig臭味

回覆 引用 TOP

呢度好多人妒忌荃灣

引用:
原帖由 NT_ 於 2019-8-3 02:03 AM 發表

呢度好多人妒忌荃灣
咱們對這個樓盤蠻有興趣

引用:
原帖由 Derekcy 於 2019-8-3 10:48 PM 發表

咱們對這個樓盤蠻有興趣
看今天的東網財經,有講呢個盤。

引用:
原帖由 ch_margaux 於 2019-8-2 10:27 PM 發表

亮點可能係隔咁遠都嗅到臭河屎味
您對香港地理認識可差呢。您說的應該是藍巴勒海峽,不是河啊!而且藍巴勒海峽和映日灣相隔了柏傲灣 和荃灣公園,甚麼屎味能傳那麼遠呢?

引用:
原帖由 rapbit 於 2019-8-3 11:11 PM 發表

看今天的東網財經,有講呢個盤。
一房二房價格合理嗎?

回覆 引用 TOP

感覺偏貴,但報章講到好便利,又話荃灣好耐冇新盤,我不熟那地帶。

引用:
原帖由 rapbit 於 2019-8-5 10:37 PM 發表

感覺偏貴,但報章講到好便利,又話荃灣好耐冇新盤,我不熟那地帶。
今天走了一趟,有點遠

引用:
原帖由 Derekcy 於 2019-8-7 10:36 PM 發表

今天走了一趟,有點遠
常利用西鐵的話,相當便利。但我多利用港鐵,要行十幾分鐘。。。但聽說價錢平,應多人買。我就不考慮了。

引用:
原帖由 peewee 於 2019-8-3 12:31 AM 發表

大陸人就買
奧運站九龍站 啲豪宅區

荃灣唔入流
傻B
你連荃灣也買唔起,親,上西藏娶藏姑飲甜茶啦

1.油塘樓,水泥灰敝日
引用:
原帖由 星風月霧 於 2019-8-4 07:36 AM 發表

您對香港地理認識可差呢。您說的應該是藍巴勒海峽,不是河啊!而且藍巴勒海峽和映日灣相隔了柏傲灣 和荃灣公園,甚麼屎味能傳那麼遠呢?
你對香港新聞也認識差呀,荃灣西落了污水閘,已經完全無味了

1.油塘樓,水泥灰敝日
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]