• 瀏覽: 8,279
  • 回覆: 9
這個映日灣有什麼亮點?

看似交通挺方便,去港島東紅磡也有地鉄小巴

熱賣及精選
引用:
原帖由 NT_ 於 2019-8-3 02:03 AM 發表

呢度好多人妒忌荃灣
咱們對這個樓盤蠻有興趣

引用:
原帖由 rapbit 於 2019-8-3 11:11 PM 發表

看今天的東網財經,有講呢個盤。
一房二房價格合理嗎?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 rapbit 於 2019-8-5 10:37 PM 發表

感覺偏貴,但報章講到好便利,又話荃灣好耐冇新盤,我不熟那地帶。
今天走了一趟,有點遠

引用:
原帖由 荃西人 於 2019-8-8 12:11 AM 發表

其實基本上有條件嘅中產人士
基本上一定係要住荃灣西。。。
一定。。。係一定揀荃灣西。。。
我強調係荃灣西,不是荃灣

就好似旺角奧運站一帶物業稱呼叫奧運
但不是旺角或大角咀
(旺角代表雜、舊殘、奧運區代表高端中產生活區、荃灣西與荃灣亦與奧運區與旺角一樣道理)
而觀塘區、則舊區、殘、雜、公屋圍城……低端人口雲集、而且MTR更是露天……一打風便 ...
港島九龍防守力比新界樓盤強大?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 任性小狗 於 2019-8-7 10:54 PM 發表

二房或三房, 週邊的全城匯, 萬景峰, 環宇海灣呎相近, 但海景一定比映日灣好, 而且映日灣最高33層,不計特色戶
三房仲要開放式廚房係致命傷,
真係要最近MTR, 買全城匯, 海之戀, 柏傲灣比較吧

大單位映日灣對比附近屋宇, 無太大優惠, 若你買得起2房或3房, 附近有太多太多選擇, 無必要係佢 ...
映日灣旁蠻多申請者,沒機會買啊

引用:
原帖由 edwwin 於 2019-11-18 03:19 PM 發表

撻訂算唔錯亮點?

新界上車盤亦有買家撻定離場。億京荃灣映日灣連錄2宗撻定個案,2座10樓J室,實用面積284方呎,一房間隔,於本月9日取用105天即供付款計劃,簽下臨時買賣合約,成交價561.5萬元,惟最近取消交易撻定離場,以成交金額5%訂金計算,買家損失約28萬元。

另一個單位為2座16樓G室,實用面積443方呎,兩房單位,亦於本月9日以建築期付款計劃,簽下臨時買賣合約,成交價835萬元, ...
蠻多的撻定,什麼原因?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 九劍 於 2019-11-18 04:20 PM 發表

對住臭河就一大亮點
改善了沒

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 becken125 於 2019-10-1 04:27 PM 發表

現在三房還有許多
還在售?

引用:
原帖由 明日冰凍的樓奴 於 2019-12-28 09:04 PM 發表

荃灣玩完。大把貨
還有多少

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]