• 瀏覽: 229,457
  • 回覆: 103
  • 追帖: 81
引用:
原帖由 思朗拿道 於 2019-10-28 03:37 PM 發表

第三期發育
上一輪派息,試間自助餐,以前成7舊水,而家3舊,又蠔又蟹。
我食成30隻左右

股息蠔特別開胃

不要讓你的脾氣大過本事。
如果你是對的,你沒必要發脾氣。
如果你是錯的,你沒資格發脾氣。
引用:
原帖由 思朗拿道 於 2019-10-28 05:20 PM 發表

當每次最多攞四隻蠔,你都行咗八轉喎
任食
而家邊有滿座客

我個日特別開胃

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 me2014 於 2019-10-29 02:58 PM 發表

捱左好耐10440078 10440079 10440080 飲啖茶先
你而家係咪挑戰老師既美食圖先。
無大無細

燒賣唔錯喎

如果5仔要撥備

唔知會影響派息幾多

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 前來的獅子 於 2019-10-29 08:31 PM 發表

我就比較鍾意雞扎入面件芋頭嘞。🤤
我岩岩相反
我雞扎一定掉佐舊芋頭

懷舊點心,最中意芋角﹑豬肚燒賣

引用:
原帖由 前來的獅子 於 2019-10-30 12:21 AM 發表

5仔我昨日上午仍入咗一注,但下午業積唔對路已開始沽出,連同今日已將有盈利的都沽走,揸返現金先,輸價的坐返陣先算,至少收埋大息。
5仔我一向都有買有賣,操作或者跟大家有別,等佢調整完我又會買返。今次業績的確係帶出點隱憂,什麼撥備我反而覺得不重要,因為如果賺到錢,撥幾多都冇所謂啦。所以,環球減息,使到息差利潤收窄才是重點,而且看來不會只是一朝一夕的事,股價一段時間因而會受點壓。但,佢有另一句說話最重 ...
香港經濟弱,有人歸咎於示威活動,其實個個最多影響到係旅遊﹑飲食﹑零售呢批。
環球經濟弱先係重點,例如德國係歐洲龍頭,陷入負增長。
5仔唔多唔少都受影響,希望佢係亞洲業務穩步上揚。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 前來的獅子 於 2019-10-30 05:14 PM 發表

咁要約埋一齊飲茶了!😜
幾時先

我對點心情有獨鍾

回覆 引用 TOP

新年快樂

引用:
原帖由 me2014 於 2019-12-30 11:05 AM 發表

新年好
有無放到5仔呀

引用:
原帖由 me2014 於 2019-12-30 11:10 AM 發表

仲有dd 喺床底
一陣2隻老鼠又咬

引用:
原帖由 海豚小寶寶 於 2020-1-13 05:46 PM 發表

你講開我有印象, 我105 買左75 止蝕, 都記得你叫我6十幾買番
好耐無見你

引用:
原帖由 前來的獅子 於 2020-2-12 11:51 AM 發表

Me me早,我仍處悠長假期呢。
新年快樂

引用:
原帖由 前來的獅子 於 2020-2-12 12:58 PM 發表

魔鏡兄新年好,祝身體健康!還在跑大陸嗎,有沒有上面疫情消息可分享下。
我年底已停止北方既工作了。

回覆 引用 TOP

業績

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]