• 瀏覽: 229,874
  • 回覆: 6
  • 追帖: 81
引用:
原帖由 許健輝 於 2019-8-2 01:00 PM 發表

現價 62.50........跌得小小.......底氣夠硬........可惜幾時先爆上100尼........
呢5年-8年內一定上唔返$100

熱賣及精選
引用:
原帖由 許健輝 於 2019-8-2 01:11 PM 發表

開頭禾仲以為尼兩年會上到100加....
無可能,今個月守得$60已當佢蠃,但英國10月如果脫歐,獅子可能見$4x

引用:
原帖由 許健輝 於 2019-8-2 01:19 PM 發表

典解甘講.........
英磅跌,大象也無運行,我宜家全部cash已做定期,年底才到期,股票升跌也得個睇字,無錢買

引用:
原帖由 許健輝 於 2019-8-2 01:24 PM 發表

收到........全部cash倉......ching睇得好淡.......
我都想在股市執多少茶錢,但宜家下行風險高,況且在褲幫做美元定期也有3.05%,就算獅子也只有5.8%,息差也只是2.8%,唯有冷靜1年再算

引用:
原帖由 許健輝 於 2019-8-2 01:24 PM 發表

收到........全部cash倉......ching睇得好淡.......
再講,宜家少咗大陸人來港購物,你看看廣東道就知,銅記H&M 亦想退租

引用:
原帖由 hellomirror 於 2019-8-2 03:27 PM 發表

今年下半年零售會收皮

如果再加埋貿易戰﹑脫歐﹑日韓互片。

睇黎失業率有可能上升。
零售上半年已收皮,地產租金已上唔到,我唔睇好今年股票

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kidkit/\/ 於 2020-2-28 04:42 AM 發表

依個貼d人好鬼馬的,揸匯豐坐艇,諗住唔睇無眼屎光淨盲,咁樣以為可以減輕佢地既‘痛楚,我就係要個貼唔好比佢沉,比全香土既人,睇下佢地成班艇王,今次隻匯豐點返家鄉 ...
ADR $52.71, 很快見$49

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]