匯豐坐蓮會 31 : 坐蓮成佛

引用:
原帖由 me2014 於 2019-9-11 11:16 AM 發表

爆上
好多股升得勁個嗰市。5,1398都好勁

方向, 觀點, 技巧, 心態, 性格, 定話係一條線呢 ? 那樣最重要呢 ?  真係值得思考 !

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
睇匯豐落50元先買第一注的人,情何以堪😭😭

方向, 觀點, 技巧, 心態, 性格, 定話係一條線呢 ? 那樣最重要呢 ?  真係值得思考 !
終於守得雲開見月明

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 前來的獅子 於 2019-9-10 05:29 PM 發表

😅 師兄,講返真心話,股票嘅嘢,十年河東 十年河西,早兩年比您買咗2888,唔知啲人又會講乜癈話好了!我講嘢 你好 我更好!揸住5仔,眨下眼又收7釐息,唔好咩?我成日計住5仔去到100蚊時,我有幾多錢㗎😆,我諗我哋都夠長命等掛?但係,計完我又會對自己講,我係長揸走波幅,有波幅好過有升幅啦!成日發股瘟,佢就會升嗎?鬧完又係揸住嘅話,盞嘥氣!唔係嘅話,做定期好過啦! ...
獅子老師
我都成日發夢都諗住 $100
希望5仔捱過黑暗後前途會變得一片光明
*但最重要交到業績和保持派息, 咁就good la

各位大家好啊!又入來先! 見到5 升! 好開心啊! 開心到哭了!

引用:
原帖由 Vana168 於 2019-9-11 11:47 AM 發表

各位大家好啊!又入來先! 見到5 升! 好開心啊! 開心到哭了!
師兄張大頭相可以更換了😭😭

引用:
原帖由 me2014 於 2019-9-11 11:16 AM 發表

爆上
條傻仔又隱形

尋日睇新聞個講股佬話唔睇好可以上2萬7
我都覺係, 無咩利好因素, 點之今日就升左上去, 不過睇下呢轉係咪虛火...

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 英綠 於 2019-9-11 11:32 AM 發表

睇匯豐落50元先買第一注的人,情何以堪😭😭
又唔可以敢講。65蚊買咗果D仲未開心的。

引用:
原帖由 garychow1984 於 2019-9-11 13:07 發表

條傻仔又隱形
5仔上丫嘛

回覆 引用 TOP

分享下我今日買入363,我長揸收息股👇

詳細資料可自己研究分析,但可提提大家,佢23號除淨,每股派1股563上實城開,現價都$1.1,是否吸引就自己評估,再提一下,363每手1000股而563每手2000股,唔想有碎股就要計好數。

引用:
原帖由 Vana168 於 2019-9-11 11:47 發表

引用:
原帖由 前來的獅子 於 2019-9-11 13:17 發表

分享下我今日買入363,我長揸收息股👇10223025[/attachimg]

詳細資料可自己研究分析,但可提提大家,佢23號除淨,每股派1股563上實城開,現價都$1.1,是否吸引就自己評估,再提一下,363每手1000股而563每手2000股,唔想有碎股就要計好數。 ...
老師出唔到圖

回覆 引用 TOP

大家留意埋d歐洲銀行都開始升
有機會係個sector太平
有外國資金etf買番起

引用:
原帖由 黃昏進擊的香腸 於 2019-9-11 13:17 發表

大家留意埋d歐洲銀行都開始升
有機會係個sector太平
有外國資金etf買番起
終於守得雲開

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。