匯豐坐蓮會 31 : 坐蓮成佛

引用:
原帖由 Michael007189 於 2019-8-4 00:36 發表

睇電視見到黃大仙大批市民(冇戴口罩)竟然企埋暴徒同一陣線驅趕警察,香港冇得救
米高兄, 我諗你犯左腦筋上嘅錯誤,未認清依家大部分市民討厭政府及警察嘅事實。

熱賣及精選
引用:
原帖由 KWBOY 於 2019-8-4 02:43 AM 發表

匯豐或被列入不可靠實體清單? 外交部:正履行相關程序

外交部今天(2日)例行記者會上,有記者提問,近日有媒體報道,匯豐銀行主動配合美國政府對華為的調查,可能被中國政府列入「不可靠實體清單」。
外交部發言人華春瑩對此表示,不可靠實體清單制度正在履行相關程序,具體情況請向主管部門了解。作為原則,中方歡迎外國企業來華投資興業,將依法保護其正當權益。同時,任何企業在華經營必須合法合規。對於違反法律法規的 ...
平保都重倉五仔

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 思朗拿道 於 2019-8-4 11:48 AM 發表

米高兄, 我諗你犯左腦筋上嘅錯誤,未認清依家大部分市民討厭政府及警察嘅事實。
戲子嚟

回覆 引用 TOP

聽日會好多人罷工

因為暑假學生好多

不要讓你的脾氣大過本事。
如果你是對的,你沒必要發脾氣。
如果你是錯的,你沒資格發脾氣。

等55蚊

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 思朗拿道 於 2019-8-4 11:48 AM 發表

你可以唔鍾意政府, 可以唔鍾意警察, 可以去示威, 可以遊行, 但唔好做d遺法啲野, 或者搞d不合作運動, 影響人地生活

引用:
原帖由 hellomirror 於 2019-8-4 01:58 PM 發表

聽日會好多人罷工

因為暑假學生好多
你有自由罷工, 人地有自由返工
點解要搞d野話要去圍巴士車廠, 塞公路呢??

引用:
原帖由 garychow1984 於 2019-8-4 02:50 PM 發表

你有自由罷工, 人地有自由返工
點解要搞d野話要去圍巴士車廠, 塞公路呢??
呢D問佢地啦
我黑白兩邊都唔參與

話唔定聽日罷工,多佐人入市呢
不過上星期美國收市5仔好似得61

不要讓你的脾氣大過本事。
如果你是對的,你沒必要發脾氣。
如果你是錯的,你沒資格發脾氣。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 garychow1984 於 2019-8-4 11:35 AM 發表

個d所謂黃大仙市民,都唔知有幾多個真係住黃大仙
要製造輿論壓力迫警方自廢武功。

引用:
原帖由 blastdragon 於 2019-8-4 03:03 PM 發表

要製造輿論壓力迫警方自廢武功。
網上有片映到有黑衣人換白色衫
唔理個d係咪真街坊, 可以肯定係d示威者步行入黃大仙再破壞警署, 然後想搭地鐵走人, 咁樣俾佢地走左仲有皇法??

引用:
原帖由 garychow1984 於 2019-8-4 11:35 AM 發表

個d所謂黃大仙市民,都唔知有幾多個真係住黃大仙
不多
好多係由旺角黑衣轉過去黃大仙

即好似今日將軍澳遊行,好多坐地鐵由市區入

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 garychow1984 於 2019-8-4 14:47 發表

你可以唔鍾意政府, 可以唔鍾意警察, 可以去示威, 可以遊行, 但唔好做d遺法啲野, 或者搞d不合作運動, 影響人地生活
咁我可以好肯定咁話畀你知,係政府龜縮吾回應市民訴求,亂局只會持續,解鈴還需繫鈴人。

引用:
原帖由 garychow1984 於 2019-8-4 03:06 PM 發表

網上有片映到有黑衣人換白色衫
唔理個d係咪真街坊, 可以肯定係d示威者步行入黃大仙再破壞警署, 然後想搭地鐵走人, 咁樣俾佢地走左仲有皇法??
除非現場斷正,否則冇證據支持好難入罪亦不便討論。
警察應該唔好用催淚彈/橡膠子彈,改用水砲配合不易清洗嘅顔色染料。我估射中要即刻散水。

引用:
原帖由 blastdragon 於 2019-8-4 03:23 PM 發表

除非現場斷正,否則冇證據支持好難入罪亦不便討論。
警察應該唔好用催淚彈/橡膠子彈,改用水砲配合不易清洗嘅顔色染料。我估射中要即刻散水。 ...
真係咁正義洗咩怕俾人點相

引用:
原帖由 思朗拿道 於 2019-8-4 03:16 PM 發表

咁我可以好肯定咁話畀你知,係政府龜縮吾回應市民訴求,亂局只會持續,解鈴還需繫鈴人。
咁我都可以好肯定話俾你聽,再繼續亂落去都無用
共產黨唔驚你亂,最尾都係大家攬炒

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。