點解咁多人都話"期人.期事"係老千既?

點解咁多人都話"期人.期事"係老千既? E-mail 此主題給朋友

雖然他要收五成好似多左少少, 但係佢其實係高手一名.

但係我覺得我應該識既野多過佢少少咁.

我識數數, 識好多圖形, 識計目標價, 最多係唔識數bar內功.

"期人.期事" 我想挑戰你既預測術.

上天給你最好的東西, 卻拿走你最寶貴的東西.

https://www.facebook.com/yulan.yin.129/videos/118176199032462/
熱賣及精選
不如實戰分高下啦,2個星期為限,邊個正數多就邊個為勝,公平D.
一日半日,好多時都唔係一個好狀態.

引用:
原帖由 casplus 於 2019-8-2 03:50 AM 發表

雖然他要收五成好似多左少少, 但係佢其實係高手一名.
但係我覺得我應該識既野多過佢少少咁.
我識數數, 識好多圖形, 識計目標價, 最多係唔識數bar內功.
"期人.期事" 我想挑戰你既預測術. ...
你比錢佢, 佢咪教你囉!  差在多少錢啫...
講埋, 教學收費不同於代炒收費, 沒法例管的!
如果你覺得有用, 點解唔比錢學?  唔通你心裏面都有猶豫佢得唔得??  

請勿輕信有關無牌代炒期貨服務!
有疑問請致電證監會查詢
/向證監會求助
電話2231 1222
(選取所需語言後按5字)
引用:
原帖由 cyjoe 於 2019-8-2 07:27 PM 發表

你比錢佢, 佢咪教你囉!  差在多少錢啫...
講埋, 教學收費不同於代炒收費, 沒法例管的!
如果你覺得有用, 點解唔比錢學?  唔通你心裏面都有猶豫佢得唔得??   ...
"有用, 比錢學?" 有邊個會識? 識果位會肯教人嗎? 我認識一位在中銀大廈上班分析師, 她說她認識的技術分析是公司機密, 不可以談及.

https://www.facebook.com/yulan.yin.129/videos/118176199032462/

引用:
原帖由 tsepajero1 於 2019-8-2 12:45 PM 發表

不如實戰分高下啦,2個星期為限,邊個正數多就邊個為勝,公平D.
一日半日,好多時都唔係一個好狀態.
最好是找一隻冷門既期貨, 大家都沒留意既, 預測它的走勢, 目標價. 定2星期期限也好.
當是玩遊戲.

歡迎任何有興趣人士參加.

引用:
原帖由 casplus 於 2019-8-2 08:43 PM 發表

"有用, 比錢學?" 有邊個會識? 識果位會肯教人嗎? 我認識一位在中銀大廈上班分析師, 她說她認識的技術分析是公司機密, 不可以談及.
我記得"期人.期事"是這樣說的.
他說祇要做他的客戶, 他會一邊同你trade, 一邊教經驗比你.
我雖然不讚成比錢佢代trade(法例原因).  但比錢純教育用途, 就無違反法例.
當然你要注意的是誠信問題, 即是你比錢佢, 可能佢亦未必比你想要的東西.
仲未計佢是否有十拿九穩的本事(疑問:- 有本事就自己trade, 為何仍要代炒去賺佣??)

請勿輕信有關無牌代炒期貨服務!
有疑問請致電證監會查詢
/向證監會求助
電話2231 1222
(選取所需語言後按5字)
引用:
原帖由 cyjoe 於 2019-8-2 10:04 PM 發表

他說祇要做他的客戶, 他會一邊同你trade, 一邊教經驗比你.
我雖然不讚成比錢佢代trade(法例原因).  但比錢純教育用途, 就無違反法例.
當然你要注意的是誠信問題, 即是你比錢佢, 可能佢亦未必比你想要的東西.
仲未計佢是否有十拿九穩的本事(疑問:- 有本事就自己trade, 為何仍要代炒去賺佣??) ...
他沒有說會教人點trade, 只是說你們可以從中學到野.
不要一相情願, 他是不會教人, 因為所有知識得來不易, 價值連成, 而且一教了人, 不知道會有什麼後果.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cyjoe 於 2019-8-2 10:04 PM 發表

仲未計佢是否有十拿九穩的本事(疑問:- 有本事就自己trade, 為何仍要代炒去賺佣??) ...
其實,在網上群組大把呢D代炒或叫做提供消息嘅人。不過多數係做期指。
佢地係有人做即時叫會員揸/沽/平,而會員鸁就分一半。
而果D老師,假設收咗會員50人,而每人每日可回到20點比老師的話,個老師每日都有1000點收入啦。
咁師兄你明白果D老師嘅收入手法未?

引用:
原帖由 tsepajero1 於 2019-8-4 03:27 PM 發表

其實,在網上群組大把呢D代炒或叫做提供消息嘅人。不過多數係做期指。
佢地係有人做即時叫會員揸/沽/平,而會員鸁就分一半。
而果D老師,假設收咗會員50人,而每人每日可回到20點比老師的話,個老師每日都有1000點收入啦。
咁師兄你明白果D老師嘅收入手法未? ...
1000 x 50 = $50,000 每日, 每月最少係 $100幻. 一年有$1200幻.

回覆 引用 TOP

就算會員得10人,每人20點,老師都有200點收入.
一年都有240,打個5折,都過佰...
你話有無得做?

回覆 引用 TOP

呢啲老師叫會員即時叫人買入/沽/平,中左就話分,唔中會員自己蝕喎,咁個老師咪無本生利

引用:
原帖由 太極兔 於 2019-8-11 10:24 AM 發表

呢啲老師叫會員即時叫人買入/沽/平,中左就話分,唔中會員自己蝕喎,咁個老師咪無本生利
其實正常情況下, 蝕就蝕少少, 贏既回報會是輸金額的數倍.

回覆 引用 TOP

I want to join and trade HHi future.

引用:
原帖由 casplus 於 2019-8-2 08:49 PM 發表

最好是找一隻冷門既期貨, 大家都沒留意既, 預測它的走勢, 目標價. 定2星期期限也好.
當是玩遊戲.

歡迎任何有興趣人士參加.
Afternoon or night session 10163 put or 9878 call. 20 points settle and 50 points cut.

引用:
原帖由 canns 於 2019-8-12 12:48 PM 發表

Afternoon or night session 10163 put or 9878 call. 20 points settle and 50 points cut.
Night  session 17:25 9878 called and 17:35 settled at 9898.

回覆 引用 TOP

62 12345
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。