• 瀏覽: 33,786
  • 回覆: 11
梗係會啦,問來多餘。不過跌少少你買唔起嘅始終買唔起,介意嘅平少少會因此吸引你咩??

引用:
原帖由 食野人 於 2019-7-23 04:13 PM 發表

如果價啱會換貨🤔
如果係平換貴真係要諗諗呀,大單位(家庭)&貴呎價(同市區相若)嗰D買家會揀返出面,長遠唔睇好哦。上車盤反而無事

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 城裡的月亮 於 2019-7-23 04:41 PM 發表

著黑衫都係無錢搭的士
要12:00坐地鐵
根本都唔係業主target
唔係黑衫白衫,係我哋呢班市民知道左元朗嘅秩序就嚇怕了,就當小弟未見過世面啦。我相信同我一樣諗法嘅唔係少數

引用:
原帖由 peterpan001 於 2019-7-23 04:59 PM 發表

減都唔好搞,落街都怕比人打。點住
有事起上來警察都唔理,點住。

引用:
原帖由 後天綠色小腸 於 2019-7-23 05:08 PM 發表

不會,香港人出名善忙,狂吊一排又轉吊第二樣,好快唔記得
可能好多連登仔都會租元朗樓tim
一支公捱一兩拳都仲ok,但全家老婆仔女有老有嫩都去,你要對你嘅決定負責!

引用:
原帖由 白眉道人 於 2019-7-23 05:31 PM 發表

貧道有兩個單位響元朗收租,今次事件對元朗租金完全唔會有影響,假設多人搬出九龍,九龍租盤自然緊張,租金拉高,九龍自然有一班人捱唔到貴租,要搬入元朗,其實由元朗搬出九龍多數係中產,為咗仔女讀書先搬出九龍 ...
捱唔到可以租細D舊D,你咁講敍利亞咁平租係咪要搬去住?

引用:
原帖由 白眉道人 於 2019-7-23 05:43 PM 發表

你自己考慮囉,你揸住多錢,只可以將貨就價,九龍七八千蚊租到劏房咋,印度有民主,你條黃絲唔搬過去🤣🤣🤣🤣
唔關政治事。但唔係得元朗平㗎嘛,巿區返工計住北區大埔咪一樣。而且你嘅答覆都反映到元朗貴單位會受壓啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 nohnoh_12345 於 2019-7-24 04:05 AM 發表

有家庭有小朋友的人都不會選元朗這個垃圾地方
正解,元朗大單位即使去到yoho midtown呢D級數都好低水

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 s336990 於 2019-7-23 07:15 PM 發表

金鐘次次遊行暴動都有份,仲有人跳樓都無跌
你講解吓點解會搞出人命,點解會跌?
又如果明知會搞出人命都仲要去搞,係唔係代表黑衫邪教徒命特別賤? ...
因為金鐘係CBD...無可能輕易取代。
但唔住元朗可以住屯門住上水粉嶺大把選擇。

引用:
原帖由 csbs5c26 於 2019-7-23 07:24 PM 發表

外區人有左一種元朗等於黑社會既聯繫,睇怕都要有番3,5,7年先消失,呢幾年會少左外區人想去元朗住,樓價、租金都有壓力
其實一直都有,只不過無咁大規模演譯同傳媒報道咋,之前村屋僭建單野都爭D出事

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 bluebird0108 於 2019-7-24 12:23 PM 發表

今朝啲黑人阻金鐘地鐵,咁嗰邊啲甲級商廈係唔係要減租!?
甲寫最近真係減左租了,公司福音

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lubu 於 2019-7-27 02:02 PM 發表

最安全反而係元朗!冇黑衣!冇john Lennon! 好快加價升值!
你講反話??樓下又開大片喇

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]