• 瀏覽: 121,387
  • 回覆: 1,151
  • 追帖: 6
引用:
原帖由 jackyc1st 於 2019-7-23 12:38 PM 發表

又9UP!!
上年話4000蚊,好多人都話收唔到
依家又話8000蚊,慢慢等下年啦
等到你個仔做埋人地阿爺至有得攞、派錢?吊佢老母劏房波啦!

每人派2萬!遊行會即刻收隊

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 nonpnp9394 於 2019-7-23 06:44 PM 發表

林鄭到而家都冇宣佈元朗單嘢係暴動, 咁關心我哋上年就派八千啦 ,而家想用錢收買香港人良心
比人挑撥唔係暴動,最多係互相毆打,警方查真啲,就會發現原來係黑色黃暴民打人先,咁就會水落石出

請堅守最蠢信諾,不要停止,若停正龜公

好過癮,好好玩,這才是你的人生

回覆 引用 TOP

支持

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 阿伯咸濕不祕密 於 2019-7-23 06:59 PM 發表

等到你個仔做埋人地阿爺至有得攞、派錢?吊佢老母劏房波啦!
X2

附件

mfile_1315685_1_L_20170225124028.jpg(122.65 KB)

2019-7-23 07:05 PM

引用:
原帖由 ivanchem9 於 2019-7-23 12:47 PM 發表

4000蚊因爲有好多審查先攪咁耐,全民派簡單好多,曾俊華都派過6000。

如果成真,我想知心懷遠大理想嘅香港青年會點樣面對敵人嘅禮物。
心懷遠大理想嘅香港傑出青年:明年更大暴力派20000

人要表現柔弱、不要剛強
人要表現愚蠢、不要聰明
人要無為、無我、無欲、居下、清虛、自然

回覆 引用 TOP

每個家庭送層樓吧

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

4000幾時收到先?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 fbaf6ec4567066 於 2019-7-23 06:34 PM 發表

徙鬼氣!世上冇免費午餐。我對香港政府及中央徹底失望,但亦吾會反佢地。直情冇眼睇!俾心機工作揾錢,之後才有選擇離開呢個鬼地方!
我最後建議系中央同政府夾一夾以下惠民政策。
1.sell下大灣區計劃,香港永久性居民在內地買樓優算折扣、免稅政策、優厚工作機會。既可以令港人有安居可能性,又可以叫本土香港人體會大陸居住、工作文化,融入中國,仲可以刺激內地樓市……
2.恢復全港公屋租者置其屋計劃,凡 ...
老人津貼果度根本好難行得通。香港的老人越來越多。勞動人口越來越少。支付不起。

回覆 引用 TOP

這個時世 派8萬差不多

回覆 引用 TOP

要消消民怨,確實要每人派最少$10000

回覆 引用 TOP

強烈反對,香港要長遠房屋政策!廢官屎橋陣痛都不能消除!DLLM

回覆 引用 TOP

白痴,收買人心呀?

回覆 引用 TOP

邊有可能人人派8000,政府又唔多錢

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]