• 瀏覽: 121,418
  • 回覆: 1,151
  • 追帖: 6
唔好玩啦!舊年四千元我都仲未收到,又黎八千,幾時先拿到?

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
又係吹水架姐 ~~~~~~~~~~~~~~

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 super168 於 2019-7-23 15:11 發表

咁18歲或以下永久居民呢? 佢地無份呀...
係派就全香港人都有份....
真係行共產咩!乜都均分

##########################
####  謝絕伸手黨      ####
####  鄙視以第三方軟件   ####
####  扮作有料嘅綱絡騙棍  ####
##########################
退税好D

回覆 引用 TOP

4000都未派晒,派8000簡直天方夜談

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 LouAu 於 2019-7-23 03:08 PM 發表

你試下唔派呀!全港市民即刻企係黃屍嗰邊,日日同你遊行
雖然冇我都係支持警察,但波仔要去食屎,係佢ge錯

引用:
原帖由 太初 於 2019-7-23 12:46 PM 發表

可唔可以21歲以上先派,果班廢青有咩資格拎
香港18歲代表成年,唔應該21歲以上先派,就算未入社會,始終都有消費過,果啲支持港獨暴動果啲就自己唔好拎啦

屌!講到咁大聲以為比8萬,原來得果8千

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 s.s.fai 於 2019-7-23 03:20 PM 發表

雖然冇我都係支持警察,但波仔要去食屎,係佢ge錯
我都係支持警察,但係想林鄭落台……

引用:
原帖由 euyhk 於 2019-7-23 03:14 PM 發表

每人派8000蚊,但每派一個人要花萬二蚊行政費
可惜
我哋活在天堂太安逸嘅高官
係唔會睇到普羅反應

不過今次係葉劉提議啫
無期望無失望啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 霸王國際 於 2019-7-23 12:25 PM 發表

新民黨主動約見財政司司長陳茂波,就明年發表的《財政預算案》提出建議。新民黨主席葉劉淑儀表示,建議政府向18歲或以上永久居民一筆過派發8000元現金津貼、向初生嬰兒家庭派發一筆過2萬元資助、豁免商業車輛一年驗車費,以及部分中小企一年牌照費等。

補貼蟹民 ...
點解要用納稅人錢營運拉圾港台?
仲要幾個拉圾頻道

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tscnk 於 2019-7-23 12:41 PM 發表

葉劉先係目前最有遠見, 最能顧及民生的高官
DDLM 八千咁X少, 咪當乞兒.........

引用:
原帖由 Hoi0426 於 2019-7-23 03:20 PM 發表

香港18歲代表成年,唔應該21歲以上先派,就算未入社會,始終都有消費過,果啲支持港獨暴動果啲就自己唔好拎啦
有消費過就要派,咁自由行駛唔駛派

引用:
原帖由 tedtong2008 於 2019-7-23 02:53 PM 發表

好似薯片咁派,行政費又少,效率又快
有沒有人因為不支持這一屆財政司派得太慢,
所以下一次決定不要。

如果不要,算不算犯法?

雖然, 報道中的8000, 只不过是傳聞和建議。

😀🤣😍😆😂🤣😍😍🍧 🍦

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]