預算案全民派錢 8000 元

4000蚊都未收到呀

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 Maskaki 於 2019-7-23 12:29 PM 發表

市場需要活水
林鄭又會阻頭阻勢

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 流浮山67 於 2019-7-23 02:48 PM 發表

佢肯全民派8k,我唔著褲𨳊fingfing尖沙咀跑落旺角示眾
你想得美,幾多內地建築商候住香港 d
儲備,有錢都攞去做大白象超資工程啦,
起完再拆再起,點輪到你 d 港燦?!

回覆 引用 TOP

4000 到而家都收唔到
8000 可能要派到 公元3000 年先收到

回覆 引用 TOP

上次四千蚊好多人左扣右扣得返幾十蚊

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 jackyc1st 於 2019-7-23 12:38 PM 發表

又9UP!!
上年話4000蚊,好多人都話收唔到
依家又話8000蚊,慢慢等下年啦
4000係上年講、今年初填表、到7月未拎到。頭尾两年。。
如果8000下年拎到算唔算有進步。

回覆 引用 TOP

反對, 呢錢會俾班暴徒淘武器, 暴徒唔會感謝你, 社會只會更亂!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 fung123b 於 2019-7-23 02:33 PM 發表

尼$8000吾使又攪咁耐卦?如果又係咁叫佢快d自盡
比錢你慢d唔駛自盡呀?
癈青唔係癈到冇4000冇飯食呀?

回覆 引用 TOP

建議

讓隨機為你所用

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 人類仔 於 2019-7-23 01:00 PM 發表

派少少錢叫好少少
但長遠真係要解決土地問題
反正只要青年無希望上唔到車
一有風吹草動就出黎搞事
衣食住行的住是爆煲壓力的根源
所以泛民出盡力唔比起樓囉。

回覆 引用 TOP

政府如不派,新民黨主席葉劉淑就要派.....,否則只是為選票而up😌

回覆 引用 TOP

市民需要嘅係一個和平生活、安居樂業的環境!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 太初 於 2019-7-23 12:46 PM 發表

可唔可以21歲以上先派,果班廢青有咩資格拎
應該28碎,太後生毛貢獻

回覆 引用 TOP

仆街啦建制狗, 以為倡議派錢就保得住D票?

回覆 引用 TOP

想攞8000蚊 等人唔遊行 🤬

你起條夏茂邨 義士全部可以住果度

即刻靜哂

以後你班黃絲係入面自成一國 既可實現佢地港獨理想 又唔會影響到出面 

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。