• 瀏覽: 121,370
  • 回覆: 1,151
  • 追帖: 6
唔認政府既廢青有無吉屎唔去拎

回覆 引用 TOP

派8千1萬d人咪又係拎去出外旅行
都唔知派黎做咩

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 jackyc1st 於 23-7-2019 12:38 PM 發表

又9UP!!
上年話4000蚊,好多人都話收唔到
依家又話8000蚊,慢慢等下年啦
我 2 月交表,上星期收到錢,都係 4 個月時間,比唔到 40000 我,咁早派咪又係好快用曬佢,其實咁急仲咩呢?

回覆 引用 TOP

劏房波我4000蚊仲未收到呀!仲講咩8000呀

回覆 引用 TOP

發吓箩先啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 iapple2 於 2019-7-23 12:52 PM 發表

可唔可以吾派大學生呀
佢地只需要自由,不需要錢
甘又唔好,每人派一份保鮮紙遮口罩就夠了,唔夠派多兩條竹枝俾佢有生冇教的父母。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 太初 於 2019-7-23 12:46 PM 發表

可唔可以21歲以上先派,果班廢青有咩資格拎
haaa... good idea!!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 霸王國際 於 2019-7-23 12:25 PM 發表

新民黨主動約見財政司司長陳茂波,就明年發表的《財政預算案》提出建議。新民黨主席葉劉淑儀表示,建議政府向18歲或以上永久居民一筆過派發8000元現金津貼、向初生嬰兒家庭派發一筆過2萬元資助、豁免商業車輛一年驗車費,以及部分中小企一年牌照費等。

補貼蟹民 ...
21歲好啲喎,派比嗰班學生鼓勵搞事咩。

回覆 引用 TOP

美好的事情都不挑
请你帮我把这些都甩掉
我需要钱
就是我想要
就是我想要
就是我想要的

There are three forms of unfilial conduct of which the worst is to have no descendants.

回覆 引用 TOP

留返d錢用黎修復立法會

引用:
原帖由 ken526 於 23-7-2019 12:42 PM 發表

4千有排都未派完,
我 2 月交表,上星期收到錢,都係四個月,早比咪早用曬

回覆 引用 TOP

開始造勢,準備接任特首?  

回覆 引用 TOP

梗係要派錢,納左說又冇福利,啲所謂未來主人翁破壞社會安寧,又唔洗納稅,又攪攪震。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 霸王國際 於 2019-7-23 12:25 PM 發表

新民黨主動約見財政司司長陳茂波,就明年發表的《財政預算案》提出建議。新民黨主席葉劉淑儀表示,建議政府向18歲或以上永久居民一筆過派發8000元現金津貼、向初生嬰兒家庭派發一筆過2萬元資助、豁免商業車輛一年驗車費,以及部分中小企一年牌照費等。

補貼蟹民 ...
做得衰嘢太多冇計啊,派錢補救吓安撫下民怨,好過冇

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ivanchem9 於 2019-7-23 01:05 PM 發表

有骨氣, 欣賞。

咁公屋, 學位資助, 綜緩, 以及一切政府提供嘅公共服務, 都係敵人嘅賄賂, 如果閣下有接受呢D 賄賂, 會否考慮放棄?
同骨氣無關。
民主派可以做唔民主嘅功能組別立法會議員。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]