• 瀏覽: 120,503
  • 回覆: 5
  • 追帖: 6
引用:
原帖由 jackyc1st 於 2019-7-23 12:38 PM 發表

又9UP!!
上年話4000蚊,好多人都話收唔到
依家又話8000蚊,慢慢等下年啦
4000蚊因爲有好多審查先攪咁耐,全民派簡單好多,曾俊華都派過6000。

如果成真,我想知心懷遠大理想嘅香港青年會點樣面對敵人嘅禮物。

熱賣及精選
引用:
原帖由 元朗天水圍新仔 於 2019-7-23 01:00 PM 發表

敵人想賄賂我們,派嘅係雞髀,食咗會牙骹軟。

我收,收咗會捐去xx基金,拎嚟幫助義士。
有骨氣, 欣賞。

咁公屋, 學位資助, 綜緩, 以及一切政府提供嘅公共服務, 都係敵人嘅賄賂, 如果閣下有接受呢D 賄賂, 會否考慮放棄?

引用:
原帖由 jimmyho2006 於 2019-7-23 01:11 PM 發表

就係因為呢班膠官左度右度,寧願浪費錢去計,也不派多些給人,社會才積怨咁深。

雖然派錢唔好,但因為膠官費,還是貼地一些派錢,反正都無所作為。

你睇下澳門而家幾咁和諧就知,有些錢一定要花的。 ...
話說回頭, 全民派錢其實當初係跨黨派地反對, 政府跟住做又係錯。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 元朗天水圍新仔 於 2019-7-23 01:48 PM 發表

同骨氣無關。
民主派可以做唔民主嘅功能組別立法會議員。
咁你會點樣面對政府嘅其他賄賂?

引用:
原帖由 元朗天水圍新仔 於 2019-7-23 01:59 PM 發表

搶奪敵人資源。深入了解敵人策略。
明晒

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 roony100 於 2019-7-23 02:02 PM 發表

敵人的禮物??🤣🤣
public money, 你同我納稅人的錢,每年交几萬蚊㗎。高官三,四十萬一个月的人工,系public money比㗎。个啲正付社區經費,用去邊?你自己上網查下🤣🤣🤣 ...
即係咁, 做官做公務員都係要納稅, 如果三四十萬一個月嘅高官, 我估計納稅應該多過你, public money 佢地都佔左一部份。當然, 你份人工係你老闆俾, 佢地份人工係納稅人俾, 你的確有份出糧俾佢地。

禮物呢個字我唔知用得啱唔啱, 但重點我係想知道班人會點樣對待呢舊錢姐。

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]