• 瀏覽: 120,577
  • 回覆: 1,151
  • 追帖: 6
必須修補拾遺每人派1萬

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
唔讚成依家派

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 sky_ocean_ 於 2019-7-23 12:49 PM 發表

直接退稅或起醫院公屋,就算起公園都好過派錢比班移左民返來拎著數既假香港人好十萬倍
同意👍

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 C09088 於 2019-7-23 12:44 PM 發表

要消消民怨,確實要每人派最少$10000,攪活個市。
我覺得每人送層樓 會比較好

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 PowerWin 於 2019-7-24 12:46 AM 發表

明白 因為會派得少 另外應該派樓
派十幾萬比我都收買唔到人心,我無錢咩依家🖕🏻

引用:
原帖由 霸王國際 於 2019-7-23 12:25 PM 發表

新民黨主動約見財政司司長陳茂波,就明年發表的《財政預算案》提出建議。新民黨主席葉劉淑儀表示,建議政府向18歲或以上永久居民一筆過派發8000元現金津貼、向初生嬰兒家庭派發一筆過2萬元資助、豁免商業車輛一年驗車費,以及部分中小企一年牌照費等。

補貼蟹民 ...
點解唔一次過派多d?每次派親都要好多行政費,咁不如派多d咪唔洗派咁多次,浪費曬d行政費唯

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 霸王國際 於 2019-7-23 12:25 PM 發表

新民黨主動約見財政司司長陳茂波,就明年發表的《財政預算案》提出建議。新民黨主席葉劉淑儀表示,建議政府向18歲或以上永久居民一筆過派發8000元現金津貼、向初生嬰兒家庭派發一筆過2萬元資助、豁免商業車輛一年驗車費,以及部分中小企一年牌照費等。

補貼蟹民 ...
no, 這是錯誤.
要進一步打擊暴徒, 做法應該係對有交税的人退2018年半税.暴徒已經出糧又無交税, 點解要派錢?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 DeadWalker 於 20/8/2019 19:32 發表

派十幾萬比我都收買唔到人心,我無錢咩依家🖕🏻
派樓比較好

智勇雙全
引用:
原帖由 PowerWin 於 2019-8-20 07:43 PM 發表

派樓比較好
咪無聊啦😓

回覆 引用 TOP

屌 派咁撚少,當人乞兒,將黃絲果份派場比納稅人去多轉旅行都好

回覆 引用 TOP

呢個葉劉先做衰人!再抽水扮好人

回覆 引用 TOP

每位合資格香港股民每人放十隻大閘蟹

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]