[其他] 經此一役元朗站居民又搬晒去荃灣西

屎渠

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 Vman7 於 2019-7-22 15:00 發表

所謂荃西三寶,得柏傲可以充橕下場面,祈德尊二期同屎之戀真係得啖笑
對住臭海死撐

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 地球無我呢個人 於 2019-7-22 17:32 發表

佢地班義士今日搞荃灣,但之後又返去搞元朗
不過沙田表示感激,全靠元朗同何君堯佢地先甩難
今晚搞煎釀三寶
荃西走唔甩
而家人心惶惶

佔中一開始香港已經冇運行,搬去邊到一L樣。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 荃西人 於 2019-7-22 12:32 AM 發表

繼沙田比示威傑青搞殘後
大量沙田居民移居荃灣西後
看來又到元朗站中產移居荃灣西中產區了。

荃灣西爆升!
可惜何老妖的辦事處在荃灣

引用:
原帖由 荃西人 於 2019-7-22 03:18 PM 發表

留意主題啦
講緊荃西呀不是荃灣
其實荃西係指邊度到邊度呀?
你個分身@人生第一層樓 講黎講去都係三寶,三寶中有兩寶已經唔見得人,你仲唱到荃西識飛咁想點先?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 荃西人 於 2019-7-22 03:26 PM 發表

其實基本上有條件嘅中產人士
基本上一定係要住荃灣西。。。
一定。。。係一定揀荃灣西。。。
我強調係荃灣西,不是荃灣

就好似旺角奥運站一帶物業稱呼叫奧運
但不是旺角或大角咀
(旺角代表雜、舊殘、奥運區代表高端中產生活區、荃灣西與荃灣亦與奥運區與旺角一樣道理)
而觀塘区、則舊区、殘、雜、公屋圍城……低端人口雲集、而且MTR更是露天……一打風便 ...
哈哈
廣告又出現喇,轉左account 但唔轉內文,已檢舉

回覆 引用 TOP

點解要去荃灣,只差一個站喎,去港島啦

曱甴住元朗好搬啦,畀元朗街坊見鑊X鑊就唔好啦

回覆 引用 TOP

搬去荃西唔敢講,價位都唔同,住元朗冇安全感就真

9吹咩

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 騰雞腳軟男 於 2019-7-22 08:53 PM 發表

點解要去荃灣,只差一個站喎,去港島啦
班友成日攪政總/警總, 依家連中聯辦都攪重叫人去港島??

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 LuckyManManMan 於 2019-7-22 07:56 PM 發表

今晚搞煎釀三寶
荃西走唔甩
而家人心惶惶
可能遲早都攪到荃灣?

大丈夫
性情如火
力拔山河
引用:
原帖由 bigmouth2006 於 2019-7-22 22:43 發表

可能遲早都攪到荃灣?
有片

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20190722/bkn-20190722150957402-0722_00822_001.html

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。