[樓市分析及CCL] 講真搵得兩三萬就唔好發夢諗住買樓

引用:
原帖由 airforce3 於 2019-7-21 09:43 PM 發表

生完,冇父陰,冇公屋,子女住邊?

好嘅另一半定義?醫生/律師/富二代?定收銀/文員?

定係收銀/文言冇資格生兒育女?
註:星加玻文員都可以有祖屋 ...
要求高唧、係大陸、上面同你生一雙都沒問題

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 復活的波仔仔=) 於 2019-7-21 09:45 PM 發表

冇所謂啦 好淡都係一樣
我出帖講完我想講既野

我見好多人唔据,咁咪算
咁你講野冇腦嘛, 唔係點會咁多人唔認同, 你咁得閒出d白痴野, 不知學多d野先發表高見

引用:
原帖由 LimaW 於 2019-7-21 09:36 PM 發表

你唔可以不等如我唔得, 如你所講一個人供唔起樓, 係咪表示樓價已經過高?
一個人、唔等於市場、
市場買得起、供得起、重清到貨、咁高唔高、答到你未。

引用:
原帖由 LimaW 於 2019-7-21 09:50 PM 發表

咁你講野冇腦嘛, 唔係點會咁多人唔認同, 你咁得閒出d白痴野, 不知學多d野先發表高見
咁你講野又幾有腦呀
我睇好樓市有咩問題

講真睇你呢d post真係無咩意義
點可以27歲買樓,唔知
有15%稅之下點買3間樓,唔知

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 復活的波仔仔=) 於 2019-7-21 07:44 PM 發表

你心有不甘自己點解冇層樓揸手姐
我有樓,都係90後,唔靠父母幹。
但你太誇張了,我唔覺得有3層樓既人會好似你咁Kai🙄

引用:
原帖由 nelshen 於 2019-7-21 09:50 PM 發表

一個人、唔等於市場、
市場買得起、供得起、重清到貨、咁高唔高、答到你未。
事實全球樓價最高地方係香港, 但人均收入係2x, 咁答到你未?

20年前27歲

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 LimaW 於 2019-7-21 10:00 PM 發表

事實全球樓價最高地方係香港, 但人均收入係2x, 咁答到你未?
人工總有高低嫁啦Lima, 你攞avg有那用咩

攞買樓入息中位先有意思

引用:
原帖由 Lolosiupo 於 2019-7-21 09:59 PM 發表

我有樓,都係90後,唔靠父母幹。
但你太誇張了,我唔覺得有3層樓既人會好似你咁Kai🙄
你中意點講咪點講囉
你覺得我冇咪冇囉

引用:
原帖由 復活的波仔仔=) 於 2019-7-21 10:19 PM 發表

人工總有高低嫁啦Lima, 你攞avg有那用咩

攞買樓入息中位先有意思
買樓入息中位幾多?

引用:
原帖由 復活的波仔仔=) 於 2019-7-21 02:56 PM 發表

諗吓點樣增值自己,再搵多d錢先講

三十歲前未買到樓既你,唔好只識怨,用下個腦唔好原地踏步打死份牛工咁樣唔會買到樓

利申
無父幹,27歲已上車,現在同老婆有3間屋仔了 ...
LEGO

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 LimaW 於 2019-7-21 10:25 PM 發表

買樓入息中位幾多?
你唔係好醒咩 自己查囉

引用:
原帖由 復活的波仔仔=) 於 2019-7-21 09:51 PM 發表

咁你講野又幾有腦呀
我睇好樓市有咩問題
高見就無, 所以我唔會出d冇討論價值post, 只會見到冇腦post覆幾句, 你每次出pos有邊次有討論價值? 好友淡反冇問題, 只係一個睇法, 但講野on9先係問題

引用:
原帖由 復活的波仔仔=) 於 2019-7-21 10:35 PM 發表

你唔係好醒咩 自己查囉
你唔好自暴其短, 你要反駁我, 要證明你觀點係岩, 你要提出數據, 唔係問返我, 我話樓價貴, 所以提出數據證明觀點

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。