• 瀏覽: 31,480
  • 回覆: 228
  • 追帖: 3
引用:
原帖由 柳爆江 於 2019-7-23 01:19 PM 發表

俾啲大志就得
冇能力既人講咩大志

熱賣及精選
引用:
原帖由 復活的波仔仔=) 於 2019-7-24 08:48 PM 發表

冇能力既人講咩大志
都好既 社會總需要呢啲冇能力嘅人做地底層
個個都有大志就競爭大

引用:
原帖由 復活的波仔仔=) 於 2019-7-24 07:28 PM 發表

不過我真心捱過苦,我都打過工
我而家仲打緊工。就係因為日日返工俾啲客屌,先有動力買間靚屋放工返屋企嘆世界,同埋見到西客的住處可以鄙視下啲客

引用:
原帖由 柳爆江 於 2019-7-24 08:53 PM 發表

都好既 社會總需要呢啲冇能力嘅人做地底層
個個都有大志就競爭大
咁又唔好咁講
一陣俾人話歧視

引用:
原帖由 jennylady 於 2019-7-24 08:03 PM 發表

如果我識早少少買就好,現在同老公一人一間。如果識早些買就唔止了
有早知就好了幾年前車位幾十萬一個,買多幾個都好呀。

引用:
原帖由 大米缸 於 2019-7-24 09:20 PM 發表

我而家仲打緊工。就係因為日日返工俾啲客屌,先有動力買間靚屋放工返屋企嘆世界,同埋見到西客的住處可以鄙視下啲客
係啦 被人屌,晚上咪帶女上自己屋企屌返人囉

引用:
原帖由 復活的波仔仔=) 於 2019-7-24 09:52 PM 發表

係啦 被人屌,晚上咪帶女上自己屋企屌返人囉
有家室就唔可以咁隨便
不過至少知道啲客乜Quail ,唔老黎可以屌返啲客轉頭

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 復活的波仔仔=) 於 2019-7-24 09:52 PM 發表

咁又唔好咁講
一陣俾人話歧視
都岩呢啲野都係擺返係心入面
一陣點醒左啲淡友就唔好

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 大米缸 於 2019-7-24 09:52 PM 發表

有早知就好了幾年前車位幾十萬一個,買多幾個都好呀。
就係囉😭

回覆 引用 TOP

好多淡友想個帖沉
我偏要日日俾大家警惕自己既失敗

挑,仲以為你有幾L威
88年出世,至少10層以上house 供滿啦
樓主唔係廢到得2間屋仔收租,係到踩9人下話
你檢討下自己點解搵得咁少好過啦
月入冇100萬根本係香港生活唔到

88年出世D思想仲咁幼稚
睇你D回覆應該未見過大蛇痾屎

引用:
原帖由 復活的波仔仔=) 於 2019-7-21 02:56 PM 發表

諗吓點樣增值自己,再搵多d錢先講

三十歲前未買到樓既你,唔好只識怨,用下個腦唔好原地踏步打死份牛工咁樣唔會買到樓

利申
無父幹,27歲已上車,現在同老婆有3間屋仔了 ...
當年我27歲只懂旅遊同打飛機,從沒諗過買樓。

回覆 引用 TOP

有專業資格的話直頭走人啦, 仲俾舊磚頭拖入深海

引用:
原帖由 lmcyoyo 於 2019-7-25 08:07 AM 發表

挑,仲以為你有幾L威
88年出世,至少10層以上house 供滿啦
樓主唔係廢到得2間屋仔收租,係到踩9人下話
你檢討下自己點解搵得咁少好過啦
月入冇100萬根本係香港生活唔到

88年出世D思想仲咁幼稚
睇你D回覆應該未見過大蛇痾屎 ...
俾d掌聲你囉

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]