燈神俱樂部 (90) 南風已到

引用:
原帖由 sycindy2606 於 2019-7-22 09:17 AM 發表

係林卓廷果邊挑引白人入閘,射水
大肚婆sin低先出事

都唔知,黃藍都👀自己判斷
姓林條友都唔係好人 同記者講 佢叫白衫人唔好打 但明明佢挑釁人先

__病__到__就__死__得__

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 Sevbon 於 2019-7-22 09:22 AM 發表

個區議員個邊黑衣人 先撩者賤啦。 係咁問候人地 娘親。。。。仲唔俾人打獲金咩。。
無錯 雖然建制派唔係好人 但係民主派實係小人

回覆 引用 TOP

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 9airwave 於 2019-7-22 10:40 AM 發表

因爲唔出得解放軍,咪要出第三勢力
我當時睇直播 佢地冲入車廂 見人就打 好多係女人同唔係黑色衫 有大有細 有個女人係月台 手抱一個 另一手拉住一個 一路跑一路喊 根本就係普通市民呀

引用:
原帖由 紫靈花 於 2019-7-22 11:01 AM 發表

咁向警察掉玻璃樽就好正確
白衣人打一般市民

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 紫靈花 於 2019-7-22 11:01 AM 發表

咁向警察掉玻璃樽就好正確
一樣還一樣,示威者仲未去到見人就打既地步。
想攞人命想人重傷,定係丟野嚇人攞威都仲分得出。
你估吓full gear戒備狀態下畀人無限量任掟30秒玻璃樽傷啲定係行過無神神成班人攞晒野圍揪廿秒傷啲。🤔

回覆 引用 TOP

係時候考慮離開香港

前者針對政權,後者針對平民,政府新聞處居然將兩者混為一談,這是徹頭徹尾的偷換概念。

元朗發生的事,屬於 (1) 無差別襲擊,完全針對平民;(2) 遇襲者完全沒有攻擊性,包括老弱婦孺;(3) 維持時間長達數小時,屬連續、反覆出現的攻擊;(4) 目的是製造公眾無論在任何地方都對個人安全產生的恐慌。上環,(1)-(4) 都沒有出現。

假如元朗案在世界任何其他地方出現,定義上,這都是一場Terrorist Attack,領袖會定性,嚴查,做一切可做的穩定人心。

政府、警方,卻將之與政治事件混淆;處理元朗的態度,僅視之為有人受傷的私人糾紛。

沒有想過認識的政府中人,會變得這樣。

https://www.facebook.com/shensimon/?ref=br_rs

賭海無涯,回頭是岸
引用:
原帖由 james3 於 2019-7-22 11:21 AM 發表

係時候考慮離開香港
其實而家香港仲危險過大陸

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 geneVII 於 2019-7-22 11:22 AM 發表

前者針對政權,後者針對平民,政府新聞處居然將兩者混為一談,這是徹頭徹尾的偷換概念。

元朗發生的事,屬於 (1) 無差別襲擊,完全針對平民;(2) 遇襲者完全沒有攻擊性,包括老弱婦孺;(3) 維持時間長達數小時,屬連續、反覆出現的攻擊;(4) 目的是製造公眾無論在任何地方都對個人安全產生的恐慌。上環,(1)-(4) 都沒有出現。

假如元朗案在世界任何其他地方出現,定義上,這都是一場Terrori ...
你唔好咁激動住, 其實有冇可能, 係有人刻意想搞到香港無政府狀態?

回覆 引用 TOP

香討上呢個post算持平。時事及吹水台簡直不堪入目

引用:
原帖由 lawlawmic 於 2019-7-22 11:10 AM 發表

我當時睇直播 佢地冲入車廂 見人就打 好多係女人同唔係黑色衫 有大有細 有個女人係月台 手抱一個 另一手拉住一個 一路跑一路喊 根本就係普通市民呀 ...
今次的確奇怪,見人就打唔怕得罪所有人

引用:
原帖由 股海迷燈 於 2019-7-22 11:29 AM 發表

香討上呢個post算持平。時事及吹水台簡直不堪入目
我覺得佢地太興奮啦, 以為白衣就是好人嗎?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 9airwave 於 2019-7-22 11:29 AM 發表

圍村人真係好惡架

引用:
原帖由 9airwave 於 2019-7-22 11:29 AM 發表

錢俾唔夠, 大佬冇你咁好氣慢慢搵邊個係黃C.... 其實我估佢地都已經達到佢地既目標, 就係嚇到大家唔入貨, 香港就黎林啦, 大家都冇心情入貨

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。