燈神俱樂部 (90) 南風已到

提示: 違規內容已被屏蔽
熱賣及精選
而家香港人, 真係好熱衷政治, 覺得政治贏出比任何野更重要, 贏唔到就算玉石俱焚都唔緊要.... 我覺得呢個完全係本末倒置, 政治本來就係為左 win win 而出現既, 而家變成大家死硬頸為啖氣的藉口.... 你唔答應我既要求, 我窮我一生都要令你屈服

引用:
原帖由 9airwave 於 2019-7-22 12:59 AM 發表

做得太明顯,只會俾市民睇得更清楚
呢壇野真係諗唔明...局中有局....
差佬冇理由呢個時候仲搞到咁....又走個何生兇出黎.....

識睇吾代表睇得眀
引用:
原帖由 benben999 於 2019-7-22 01:08 AM 發表

而家香港人, 真係好熱衷政治, 覺得政治贏出比任何野更重要, 贏唔到就算玉石俱焚都唔緊要.... 我覺得呢個完全係本末倒置, 政治本來就係為左 win win 而出現既, 而家變成大家死硬頸為啖氣的藉口.... 你唔答應我既要求, 我窮我一生都要令你屈服 ...
香港都有政治....呢樣野沉淪左好內,回歸左之後...出街有幾多個係知政治....

識睇吾代表睇得眀

引用:
原帖由 SportyMo 於 2019-7-22 01:13 AM 發表

香港都有政治....呢樣野沉淪左好內,回歸左之後...出街有幾多個係知政治....
冇辦法, 我地可能覺得佢地唔識, 但係佢地一定深信佢地好了解....
政治呢樣野, 係呢個世界上最恐怖的東西, 可以令到世界列強打餐飽, 全因為人類既腦袋對政治既理念有著一種極難捨的固執

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 SportyMo 於 2019-7-22 01:11 AM 發表

呢壇野真係諗唔明...局中有局....
差佬冇理由呢個時候仲搞到咁....又走個何生兇出黎.....
但係就係有一班人信, 佢地本來已經信, 而家再加上呢件事, 就更加深信, 果種浸淫在真理中的快感, 不能自拔

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 benben999 於 2019-7-21 09:09 PM 發表

朝鮮人種 100個唔知有冇1個靚女,根據我睇左人氣歌謠十年既經驗得到確認,記得係睇觀眾席唔係台上面
我細個上生物諗唔明一樣野,阿sir話所謂natural selection,即係求偶過程中,有靚或叻基因既先會吸引到異性,贏左先有得交配繁殖,咁下一代就會愈來愈好。

套用人類道,應該一樣,所謂靚仔靚女先會受媾,下一代照理愈來愈靚。但點解人類過左咁很多年,今日都仲有醜女?

因為有愛,愛是盲目的........

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 股海迷燈 於 2019-7-22 01:22 AM 發表

我細個上生物諗唔明一樣野,阿sir話所謂natural selection,即係求偶過程中,有靚或叻基因既先會吸引到異性,贏左先有得交配繁殖,咁下一代就會愈來愈好。

套用人類道,應該一樣,所謂靚仔靚女先會受媾,下一代照理愈來愈靚。但點解人類過左咁很多年,今日都仲有醜女?

因為有愛,愛是盲目的........ ...
其實事實唔係靚仔靚女結婚既, 你留意一下, 靚仔靚女結婚係極少數, 而且好多都係好快離婚
所以林子祥有隻好歌:

https://www.youtube.com/watch?v=O-B1p6WVfBY

引用:
原帖由 benben999 於 2019-7-22 01:26 AM 發表

其實事實唔係靚仔靚女結婚既, 你留意一下, 靚仔靚女結婚係極少數, 而且好多都係好快離婚
所以林子祥有隻好歌:

https://www.youtube.com/watch?v=O-B1p6WVfBY ...
呢首正野! 阿Lam日記都唔錯

回覆 引用 TOP

報到元朗單野真係睇到訓唔著

回覆 引用 TOP

morning all..

種瓜得瓜~種豆得豆~天道循環~報應不爽

回覆 引用 TOP

Morning all

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 9airwave 於 2019-7-22 01:02 AM 發表

點會頂⋯⋯個個都走
今日星期一
阿爺科創板開張 點都頂下嘛

荷盡已無擎雨蓋  菊殘猶有傲霜枝
一年好景君須記  最是橙黃橘綠時

引用:
原帖由 真威寶 於 2019-7-22 08:20 AM 發表

今日星期一
阿爺科創板開張 點都頂下嘛
有人會買⋯⋯老翻⋯?

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。