• 瀏覽: 204,153
  • 回覆: 38
  • 追帖: 146
引用:
原帖由 9airwave 於 2019-7-31 09:08 PM 發表

有乜籌碼可以同美國佬傾
美國佬仲有咩料?今次係美國求雜帝傾,邊個佔上風,顯而易見

熱賣及精選
引用:
原帖由 9airwave 於 2019-7-31 09:08 PM 發表

有乜籌碼可以同美國佬傾
中共食硬低B美國佬,美國經濟下滑得好緊要

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 9airwave 於 2019-7-31 09:11 PM 發表

佢一直玩習帝
Trump 為左討好雜帝,停售 f16 俾台灣

引用:
原帖由 中午忽然神 於 2019-7-31 09:14 PM 發表

川普點解唔加大三千億入口關稅?

大戶等緊川普推文,
安排八月劇本!

話將關税減到 10%, 美國有 1/3 人攞三百美元出黎都有困難,中共贏硬

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 benben999 於 2019-8-1 10:49 PM 發表

內房內銀像好大鑊,一定會在明年玩完
無可能,雜帝一定有方法解決,而且國內經濟非常好

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 9airwave 於 2019-8-2 02:05 PM 發表

日本都跌2%
去到 270 , 點部署?

九哥,股災?

回覆 引用 TOP

大成交,大跌市,我好驚
九哥,點算?

引用:
原帖由 9airwave 於 2019-7-21 02:06 PM 發表

經過半個沉悶既7月⋯業績期又好遠下月中先有平安騰信⋯⋯呢下個半月等大戶做多一下背馳假突破,南風就會到,月尾美國就議息,炒減息散水味道濃⋯⋯加上本港政治因素無可能短期解決⋯每星期日遊行銅鑼灣就會靜過鬼⋯⋯呢單野⋯起碼玩到11月尾區議會選舉⋯⋯中美貿易又無可能會解決⋯只會有更差既結果⋯⋯

睇好既:7月中做左左個島⋯⋯ 呢個島真真正正既人工島⋯⋯既做左咁耐就等佢起多一層樓⋯⋯目標下降到28900左右⋯ ...
到左目標,咁依家點?

回覆 引用 TOP

HSBC 幾抵買,6厘幾息,無得點輸咁,大家點睇

引用:
原帖由 9airwave 於 2019-7-31 01:35 PM 發表

咁西利
有無機?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 9airwave 於 2019-8-5 11:53 AM 發表

人仔穿7 已經大獲啦⋯⋯
抵消關税,去到8 都唔驚

引用:
原帖由 peterchan06 於 2019-8-5 11:54 AM 發表

抵消關税,去到8 都唔驚
人民銀行有關負責人就人民幣匯率相關問題回答《金融時報》記者提問時表示,受單邊主義和貿易保護主義措施及對中國加徵關稅預期等影響,今日人民幣對美元匯率有所貶值,突破了7元,但人民幣對一籃子貨幣繼續保持穩定和強勢,這是市場供求和國際匯市波動的反映。
需要說明的是,人民幣匯率「破7」,這個「7」不是年齡,過去就回不來了,也不是堤壩,一旦被衝破大水就會一瀉千里;「7」更像水庫的水位,豐水期的時候高一些,到了枯水期的時候又會降下來,有漲有落,都是正常的。
人行指出,人民幣匯率走勢,長期取決於基本面,短期內市場供求和美元走勢也會產生較大影響。中國作為一個大國,製造業門類齊全,產業體系較為完善,出口部門競爭力強,進口依存度適中,人民幣匯率波動對中國國際收支有很強的調節作用,外匯市場自身會找到均衡。

回覆 引用 TOP

撈底了? 9 gor

引用:
原帖由 9airwave 於 2019-8-5 03:40 PM 發表

我睇唔通⋯⋯ 你覺得可以咪?
可以分注撈貨

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]