燈神俱樂部 (90) 南風已到

引用:
原帖由 u_77543 於 2019-7-24 12:14 AM 發表

美國佬養狗吾會得一隻
我意思即係, 佢會唔會重要關頭玩番侵侵

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 DICK~DICK 於 2019-7-24 12:18 AM 發表
其邊個根本會改變的
所以覺上的同衝的是幫心人做人而已

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 DICK~DICK 於 2019-7-24 12:18 AM 發表

岩岩諗到一D野, 分享一下,

根據《香港特別行政區基本法》第44條,香港特別行政區行政長官必須符合以下所有條件:[3]
年滿四十周歲在香港通常居住連續滿二十年在外國無居留權是香港特別行政區永久性居民中的中國公民

香港1997年到現在已經第22個年頭, 係咪已經進入左回歸後南下到香港生活的中國人做特首的年代? ...
哈, 你為上衝察D係? 佢地咪係陸的

回覆 引用 TOP

美股跌幅不似預期.... 睇黎仲有得升....真係8 月先跌

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 DICK~DICK 於 2019-7-24 12:30 AM 發表

夜期倒跌?
搵丁既, IG -322 星期一開出黎都可以只跌百幾

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 股海迷燈 於 2019-7-24 12:55 AM 發表

馬交已經有兩個司長同廉政專員係大陸人啦......
既然你地換來換去都唔滿意, 你話中共會換個大陸官上去, 定係俾泛民上去? 話時話我識D黃C又有新講法, 泛民都係中共派出來的, 哈

引用:
原帖由 geneVII 於 2019-7-24 07:33 AM 發表

美股又出treat, 打黎打去都係不死身
今日香港會唔會又大升?

QQ 升9.2

引用:
原帖由 SportyMo 於 2019-7-24 09:25 AM 發表

炒減幾多息一陣減0.75大大提振全球股市
呢一樣台灣節目早半個月已經做左專題, 話說歷史上係有試過, 第一次減息就半厘, 當時出乎大家意料, 大升左3個月, 之後第二次再減0.25, 一路跌一路跌

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Lugulubu 於 2019-7-24 11:34 AM 發表

琴日買左騰訊窩輪,今日放,賺到傻
恭喜恭喜

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 9airwave 於 2019-7-24 11:30 AM 發表

內銀真係一直跑輸大市⋯⋯ 玩左幾年都係升果10 隻股
內銀我只會在 3.5 樓下同 7.5 樓上買

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 9airwave 於 2019-7-24 11:20 AM 發表

所以之前有人問700牛多其實唔怕⋯⋯ 隻股咁貴買衍生手續費平好多
700牛而家唔算多, 700牛要殺之前, 連 50 蚊以外都多到爆架

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 愛拼財會贏 於 2019-7-24 11:44 AM 發表

下次入果時講啦高手
講左你知, 可能就唔升

唔係喎, 大戶QQ磨左咁多日, 可能最後呢幾日一QQ當關, 而家買 call 怕俾劵商搵笨, 買牛應該值博, 我睇佢會在 380-385 左右見頂

回覆 引用 TOP

雷軍向小米(01810.HK)  員工發內部信,指公司上榜《財富》世界500強公司,排名全球468位,並成有史以來最年輕的世界500強公司

小米咩咁強?

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。